időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Átjátszó: az MSZP-s pártvagyon privatizálása, széthordása és magánosítása

Forrás: BENNFENTES.NET
2022.02.17. 17:14 2022.02.17. 19:55
Átjátszó: az MSZP-s pártvagyon privatizálása, széthordása és magánosítása

Az egykor szebb napokat látott MSZP az utolsókat rúgja szinte minden értelemben. Támogatottsága alig tizede a 16 évvel ezelőttinek, választóinak egy részét felszívta a Demokratikus Koalíció, azaz Gyurcsány Ferenc pártja, a maradékát pedig a Jobbik – olvasható a Bennfentes.net cikkében.

  • Nem csak a fővárosi, óbudai vagy VIII. kerületi baloldali politikusoknak minta a Városháza jutalékos rendszere.
  • A baloldalon vannak, akik nem a közvagyont, hanem a saját pártjukat lopják meg.

A pártnak szinte nincsenek országosan ismert politikusai, a régi, meghatározó emberek nyugdíjba vonultak vagy kiszálltak a politikából. Az MSZP általában csak azzal kerül be a hírekbe, ha újabb embert zárnak ki a soraik közül, mint legutóbb a diplomabotrányba keveredett Bangóné Borbély Ildikót.

A párt túlélése ma már csak Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter jóindulatán múlik, ezért is ment az izmozás azon, hogy az MSZP vezetői ugyanannyi listás helyet követeltek maguknak, mint a Momentum. Valószínű, hogy kevesebbel kell beérniük, mert az utóbbi napok listaállítást övező hírei szerint sem Gyurcsány, sem Jakab nem akar az MSZP-nek annyi listás helyet biztosítani, ahányat az MSZP magának követel – olvasható a Bennfentes.net cikkében.

Az idők során azonban nemcsak a mondanivaló, a politikai tartalom és a választók fogytak el, hanem a pártvagyon is, miközben faramuci módon az MSZP-t az a Gyurcsány Ferenc adósította nyakig, aki most az utolsókat rúgja a földön fekvő szocikba.

Mint az köztudott, a rendszerváltoztatást követően az MSZP döbbenetes mértékű pártvagyont örökölt az egykori MSZMP-től, de még a szocialista–szabad demokrata kormányzás alatt is jutott a pártnak kedvezményes áron eladott állami ingatlanvagyon – olvasható a Bennfentes.net cikkében.

A Bennfentes úgy értesült, a napokban szerződések és egyéb bizonyítékok fognak előkerülni, amelyek hitelesen bemutatják a nyilvánosságnak, hogyan privatizálta, újíttatta fel, majd hogyan játszotta át családi érdekeltségbe az MSZP egyik területi szervezetének elnöke a párt által tulajdonolt irodát.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.