Hatalmas segítséget kapnak a magyar fiatalok az életkezdéshez

A személyijövedelemadó-kedvezmény mintegy 4200 miskolci fiatalt érint januártól.

2022. 02. 16. 16:40
Kiss János Forrás: Fidesz, Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz–KDNP és a magyar kormány politikája egyértelmű szabályt követ, mégpedig azt, hogy a koronavírus- világjárvány okozta nehézségek mellett is Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra

– jelentette ki szerda délelőtt, a borsodi megyeszékhelyen megtartott sajtótájékoztatóján a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos. Kiss János kiemelte: éppen ezért a Fidesz–KDNP-kormány döntései értelmében több fontos területen is előrelép Magyarország, és érdemes rávilágítani arra, hogy ezek az intézkedések milyen konkrét gazdasági hatásokkal járnak Miskolcon, és mennyi pénzt hagynak a miskolci emberek pénztárcájában. – Az egyik ilyen fontos intézkedési terület a magyar fiataloknak nyújtott személyijövedelemadó- kedvezmény. A kormány ebben a programban a magyar fiatalokat célzottan segíti a járvány alatt, hiszen januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 évalattiaknak. Ez az intézkedés a KSH statisztikai adatbázisa szerint Miskolcon körülbelül 4200 fiatal érint, és évente fejenként minimum 360 ezer forintot jelent. Vagyis összességében nagyságrendileg évi 1,5 milliárd forint marad a miskolci fiatalok zsebében – fogalmazott Kiss János.

Szavai szerint ez az adókedvezmény tovább erősíti a már korábban indított otthonteremtési támogatások rendszerét és segíti a családalapítás egyik legfontosabb lépését, az első közös otthon megteremtését.

Kifejtette: a kormány családpolitikája régóta a családi adókedvezmények rendszerére épül, és ennek megfelelően a kabinet 2010 óta 3,5-szeresére, 3500 milliárd forintra növelte a költségvetésben a családtámogatásokra fordítható összeget.

– A nemzeti kormány az elmúlt években számos családtámogatási formát vezetett be, ilyenek a csok, a babaváró hitel, a nagyszülői gyed, a négygyermekes édesanyák szja-mentessége, a növekvő számú bölcsődei férőhelyek, a 13. havi nyugdíj visszaépítése, a csecsemőgondozási díj megemelése, a hárommillió forintig terjedő lakásfelújítási támogatás, a 2021. évi személyi jövedelemadó visszatérítése a családoknak, és ilyen a 25 év alattiak jövedelemadó-kedvezménye is – sorolta a különböző támogatásokat a miniszterelnöki biztos. Kiss János úgy véli, hogy az összes családtámogatási forma bevált a családoknál.

Ezért április után, az országgyűlési ciklusban a fideszes országgyűlési képviselőjelöltek támogatni fogják azt a célt, hogy a kormány meghosszabbítsa, kiegészítse és felerősítse a családtámogatásokat.

Borítókép: Kiss János (Fotó: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.