Megkezdte működését a rászorulók megsegítésére létrehozott Pro Filii Alapítvány

Mától lehet pályázni a Mészáros-csoport karitatív tevékenységét koordináló szervezete, a Pro Filii Alapítvány támogatásaira. A tervek szerint évi egymilliárd forintból gazdálkodó alapítványhoz negyedéves ciklusokban, kizárólag elektronikus úton fordulhatnak a segítségre szorulók.

Forrás: Pro Filii Alapítvány2022. 02. 18. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros-csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021. év végén, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye.

A cégcsoport a magyar gazdaság meghatározó szereplőjeként felelősséget érez a társadalom kiszolgáltatott rétegei, azon belül is elsősorban a gyermekek és családjaik iránt.

A Pro Filii Alapítvány célja ezzel összhangban olyan civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, amelyek hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához.

Az alapítvány elsősorban olyan, elektronikus úton benyújtott pályázatokat támogat, amelyek segítik a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javulását, de olyan pályázatokat is várnak, amelyek emelik hazánk szellemi, művészeti, kulturális és sportéletének színvonalát.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be magánszemélyek és szervezetek egyaránt, az elbírálás során előnyt jelent, ha a pályázati program célcsoportja egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermek(ek), továbbá ha a program közvetlen elérése minél szélesebb körű. A pályázatokat kizárólag elektronikus úton (online), az alapítvány weboldalán keresztül lehet beküldeni, az idei I. negyedévre vonatkozóan március 15-ig.

A pályázatokkal kapcsolatos bővebb információk a www.profilii.hu címen érhetők el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Profilii.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.