A Wacław Felczak Alapítvány pályázatai

A pályázatok közt vadonatúj kiírások is helyet kaptak, a nagy sikerű Felczak-lemezek pályázata mellett itt a Felczak-koncertek.

Magyar Nemzet
2022. 02. 15. 21:00
Felczak-lemezek -szakmai-zsuri-promokep
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wacław Felczak Alapítvány fő célja a magyar–lengyel barátság és együttműködés további elmélyítése, a magyar és a lengyel nemzet közötti barátság kulturális örökségének megőrzése. 

A magyar–lengyel fiatalok és szakemberek közötti kapcsolatépítést ösztönző tevékenységet pályázatok kiírásával és programszervezéssel kívánja támogatni. 

Az idei év első pályázati körében több mint 86 millió forintnyi támogatás a tét, mellyel olyan színes és változatos projektek megvalósulásához kíván hozzájárulni az alapítvány, mint mesterszakos és doktorandusz hallgatók, felsőoktatási intézményben tanulók képzése, kulturális és művészeti együttműködések, magyar–lengyel vonatkozású albumok megjelenése, koncertszervezés, gyermekeknek és fiataloknak szóló magyar–lengyel programok, a magyar–lengyel testvérvárosi és testvériskolai kezdeményezések, lengyelországi osztálykirándulások, könyvkiadás és a két nemzet gazdasági, művészeti és egyéb szakterületen ápolt kapcsolatával összefüggő tudományos kutatások. 

A pályázatok között idén is megtalálható a Felczak-lemezek, melynek révén az alapítvány tavaly 13 pályázót részesített támogatásban, nyolcat Prémium, hatot pedig Junior kategóriában. 

A legtöbb album 2021 év végén meg is jelent, ezekből hallgathatott meg a nagyközönség ízelítőt a január 31-i Felczak Műhely rendezvényen, mely már visszanézhető az alapítvány Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján

A beérkező pályázatokat a már jól ismert szakmai zsűri fogja előzetesen értékelni: Harcsa Veronika – Fonogram-díjas jazzénekes,  Balázs János – Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője, Tóth Tibor – könnyűzenei menedzser, fesztiválszervező, Rosonczy-Kovács Mihály – Junior Príma-díjas népzenész, a Wacław Felczak Alapítvány kuratóriumának tagja, a Felczak-lemezek sorozat kezdeményezője és ötletadója.

A Felczak-lemezek mellett további zenei pályázatot is kiírtak Felczak-koncertek néven, mellyel az alapítvány magyar–lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel együttműködésben megszülető zenei programok és koncertek megvalósulásához kíván hozzájárulni, a Felczak-lemezek pályázatokkal együtt 11 340 000 forint értékben.

A pályázatok benyújtása ezúttal is kényelmesen, online az alapítvány weboldalán keresztül lehetséges, a Felczak-lemezek és a Felczak-koncertek esetében 2022. március 15-én 12 óráig, a többi pályázatra pedig 2022. március 7-én 12 óráig.

Borítókép: A Felczak-lemezek szakmai zsűrije (Forrás: Felczak Alapítvány)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.