Tavaly óta a II. kerületben bérel lakást Karácsony Gergely

Karácsony sajtósa nyilatkozott a főpolgármester vagyonnyilatkozatában nem szereplő pasaréti ingatlanról.

Magyar Nemzet
2022. 02. 02. 16:08
KARÁCSONY Gergely; PALKOVICS László
Budapest, 2021. november 29. Karcsony Gergely fpolgrmester nyilatkozik a Palkovics Lszl innovcis s technolgiai miniszterrel (ITM) trtn tallkozja eltt, az ITM pletnl 2021. november 29-n. A fpolgrmester alrta a fvrosi kzssgi kzlekeds llami tmogatsrl szl megllapodst. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Karácsony Gergely és családja a tavalyi év közepe óta egy II. kerületi bérelt lakásban él. A főpolgármester erről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságban, az előválasztás mindkét fordulójában egy II. kerületi szavazóhelységben szavazott” – írta a Mandiner és a Telex megkeresésére a főpolgármester sajtóosztálya. Hozzátették, hogy a főpolgármester és családja egy magánszemélytől bérli az ingatlant. 

Mint arról lapunk is beszámolt, a Ripost olvasója az utóbbi időben 

több alkalommal is egy pasaréti címről látta elindulni a főpolgármester szolgálati autóját, ami azért érdekes, mert az ingatlan egyáltalán nem szerepel Karácsony Gergely legfrissebb vagyonnyilatkozatában, abban továbbra is csak a 444 négyzetméteres telken elhelyezkedő, 115 négyzetméteres zuglói ingatlan van feltüntetve.

Bár a főpolgármester hétfőn napvilágot látott vagyonnyilatkozatában (amelyről lapunk ebben a cikkben írt) új elem egy siófoki üdülő, a pasaréti ingatlannak azonban nyoma sincs.

Karácsony Gergely sajtósa a média megkeresésére reagálva közölte, azért nincs feltüntetve az ingatlan a főpolgármester vagyonnyilatkozatában, mert az ingatlant egy magánszemélytől bérlik. Hozzátették, arról, hogy a főpolgármester egy ideje már a II. kerületben lakik, már ő maga is beszélt a nyilvánosságban, az előválasztás mindkét fordulójában egy II. kerületi szavazóhelységben szavazott. 

A főpolgármester tehát már a budai elitnegyedben, egy pasaréti ingatlanban él, vagyis kiderült, hogy miért használja rendszeresen, szabálytalanul az Erzsébet híd Budáról Pestre vezető buszsávját. 

Karácsony Gergely már többször megbukott azzal, hogy szolgálati autója a buszsávot használja. Több alkalommal is felháborodott autósok fotózták le, amint minden ezzel kapcsolatos szabályt megszegve az Erzsébet híd Budáról Pestre vezető buszsávjában rendszeresen kikerüli a dugót, ami már összeforrt a nevével.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.