Fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki gyerekek sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket

Kilenc és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék szerdán azt a férfit, aki gyerekek sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Forrás: MTI2022. 03. 30. 15:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobó Dénes elmondta: a férfit többrendbeli szexuális erőszak, folytatólagosan, 12. életévét be nem töltött személlyel elkövetett szexuális erőszak bűntettében, valamint kétrendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettében és ötrendbeli szexuális visszaélés bűntettében találta bűnösnek a bíróság.

A vádlott bűnös továbbá gyermekpornográfia bűntettében és kilencrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettében is – tette hozzá.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható legkorábban feltételes szabadságra. Ezenfelül a bíróság végleges hatállyal eltiltotta a férfit minden, 18 év alatti személyek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől – jelezte a szóvivő.

Az ítélet rendelkező részét a Debreceni Törvényszék nyilvánosan hirdette ki, azonban az indoklás már zárt tárgyaláson folytatódott. A nyilvánosság kizárása erkölcsi okokból, illetőleg az eljárásban részt vevő kiskorúak kímélete, védelme érdekében történt. 

A büntetőügy kiskorú sértettjeinek emberi méltósága és személyiségi jogai védelméhez fűződő érdeke ugyanis meghaladta az eljárás nyilvánosságához fűződő közérdeket – mutatott rá Dobó Dénes.

Közölte: a bíróság döntése nem jogerős, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlott és védője fellebbezett.

Az ügy másodfokú, jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét, annak betartását a férfi mozgását nyomon követő technikai eszközzel rendelte ellenőrizni, a lakását nem hagyhatja el – fűzte hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.