Gulyás Gergely: Nagyon durva jogsértéseket követtek el a baloldal érdekében

A miniszter az EBESZ delegációjáról szólva megjegyezte: nem tudni, hogy baloldali szurkolók vagy megfigyelők érkeznek-e.

Magyar Nemzet
Forrás: HÍR TV2022. 03. 31. 22:06
null
20211202 budapest miniszterelnoki kabinet iroda gulyas gergely havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási a tétje, hogy április 3-a után ki alakít kormányt Magyarországon és hogy ki lesz ellenzékben – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök este a Hír TV-ben.

Az elmúlt hetekben a baloldal által tett nyilatkozatok alapján világos, ha ők lennének hatalmon, katonákat és fegyvereket küldenénk, légtérzárat támogatnánk és energetikai szankciókat vezetnénk be. Ezzel belesodródnánk a háborúba és tönkretennék a magyar gazdaságot 

– emelte ki.

Megjegyezte: ha valaki tudja követni Márki-Zay Péternek a kampányban tett nyilatkozatait, annak szívből gratulál. A baloldal jelöltje összevissza beszél – tette hozzá. Nemcsak ő mondta, hogy a NATO kérésére küldenének katonákat és fegyvereket, a baloldali pártok elnökei is – hívta fel a figyelmet a tárcavezető. Gyurcsány szerint ha nem segítünk, méltatlan nép vagyunk, Fekete-Győr András a fegyverszállítás mellett érvelt, a Jobbik alelnöke, Potocskáné Kőrösi Anita katonákat akart küldeni – részletezte.

Emlékeztetett rá, hogy Magyarország megszavazta az Európai Unió által elfogadott szankciókat, 

de olyan szankciókat ne fogadjunk el, amelyek lényegesen jobban fájnak nekünk, mint Oroszországnak.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy 

a kampányban nagyon durva, tömeges jogsértést és bűncselekményeket követtek el a baloldal érdekében, hiszen olyan adatbázisokat használtak fel, aminek kapcsán senki sem járult hozzá az adatkezeléshez. Ez ilyen tömeges mértékben egészen példátlan

 – hangsúlyozta.

Elmondta: a baloldal hozzáállása a választásokhoz ismert, szerintük akkor demokratikus a választás, ha ők nyernek. A magyar baloldalnak, amelynek a Jobbik is része, nincsenek demokratikus hagyományai és elkötelezettsége, választási vereség esetén még soha nem gratuláltak – jegyezte meg.

A miniszter beszélt arról is, hogy a választásokra sok nemzetközi megfigyelő érkezik, az EBESZ delegációjáról szólva pedig megjegyezte:

nem tudjuk, hogy baloldali szurkolók vagy megfigyelők érkeznek-e.

Többeknél a látszatra sem adtak, Soros Györggyel és szervezeteivel nyílt, éveken át tartó együttműködés állt fenn – tette hozzá. Nem feltételezhetjük, hogy objektív jelentés készül – mondta.

A magyar választások lebonyolítása, a lakcím-nyilvántartás Európa legpontosabbjai közé tartozik – hangsúlyozta. Jól működik a választási iroda, világosak a jogszabályok, a választási megfigyeléstől nem kell tartani – jegyezte meg. „Senki nem csalni akar, demokratikus megmérettetésen szeretnénk újra megbízást kapni a kormányalakításra” – emelte ki.

Gulyás szerint a választásnak óriási a tétje, nem csak fejlődés vagy visszafejlődés, hanem béke vagy háború, az, hogy „egy ilyen kiélezett helyzetben egy kormányzati rutinnal rendelkező, az ország békéjét és biztonságát minden körülmények között megőrizni akaró kormány marad-e hatalmon, vagy pedig azok kerülnek kormányra, akik összevissza beszéltek, és ha azt tették volna kormányon, amit mondtak, akkor Magyarország ma nagyon nagy bajban lenne

 – fogalmazott.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.