Homály fedi a baloldal eredményváróját

Továbbra is homály fedi a baloldali tömörülés eredményvárójának részleteit, bár forrásaink szerint van törekvés arra, hogy a hat párt közösen várja a szavazatok számlálását. Lapunk úgy tudja, a fővárosi Műjégpálya lehet a befutó helyszín, de ez még mindig nem biztos. Mindeközben a Mi Hazánk Mozgalom és az Iszomm is lefoglalta már a választási rendezvények helyszínét. A kormánypártok az elmúlt évekhez hasonlóan a Bálnában tartják választási zárórendezvényüket.

Gabay-Bákonyi
2022. 03. 26. 6:55
null
Budapest, 2022. január 15. A Lechner Ödön által tervezett és 1876 szilveszterén átadott neobarokk teljesen felújított műemlék épület, a Városligeti Műjégpálya épülete a Városligetben. A Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (BSK) székhelye. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választási kampányhoz hasonlóan Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltre és csapatára hagyta a baloldali tömörülés az április 3-i választás eredményvárójának szervezését, biztos helyszín azonban nincs még egy héttel a választás előtt. A 

Magyar Nemzetnek egy forrásunk úgy fogalmazott, a hatpárti összefogás résztvevői tudják, hogy kicsúsznak az időből, későn kezdtek neki a közös helyszín kiválasztásának és lefoglalásának, így a jelenlegi terv – miszerint a fővárosi Műjégpályán lesz az eredményváró – sem vehető biztosra.

Miként az sem egyértelmű, hogy a hat párt egyáltalán együtt tartja-e az eredményváróját jövő vasárnap; bár – miként forrásaink fogalmaztak – „van rá törekvés, és cél” a közös rendezvény, de erről sem született döntés.

Vagyis egy héttel az országgyűlési választások előtt feltehetően még mindig nem született döntés arról, hol tartja eredményváróját a baloldal, miként arról sem, sikerült-e a hat pártnak megállapodni, hogy együtt várják-e a választások eredményét vagy külön-külön. Erre utal az is, hogy a témában lapunk már hetekkel ezelőtt megkereste az Egységben Magyarországért sajtóosztályát, választ azonban a mai napig nem kaptunk. A szervezet ugyan küldött a sajtónak, így a Magyar Nemzetnek is egy regisztrációs ívet, ebben azonban nincs feltüntetve sem a választási esemény helye, sem az ideje, továbbá az sem, közösen tartják-e rendezvényüket a baloldali pártok.

Lapunk nemrégiben arról írt, hiába indulnak összefogásban, közös listán, a baloldal szereplői várhatóan önállóan szervezik meg saját eredményvárójukat, és ami a lényeg: közös miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter nélkül. A baloldal belső ügyeire rálátó forrásaink korábban arról is beszéltek, hogy a közös eredményváró meghiúsulásának elsődleges oka Márki-Zay Péter támogatottsága körül keresendő. Vagyis az lehet, hogy Márki-Zay Péter támogatottsága immár valamennyi közvélemény-kutatás alapján súlyos mélyrepülést mutat, ennél fogva a pártelnökök aligha akarnak majd együtt mutatkozni bukott jelöltjükkel.

A baloldal titkolózása azért is szembetűnő, mert az országos listát állító pártok közül már a kisebbek is tudják, hol töltik április 3-án az estéjüket. A Mi Hazánk Mozgalom a fővárosi Kongresszusi Központban tartja eredményváróját, míg a Thürmer Gyula vezette Munkáspárttal választási szövetséget kötött Szanyi Tibor lapunknak azt mondta, pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (Iszomm) a VIII. kerületben, a Németh utcában egy irodaépület éttermében várja a szavaztok összeszámolását.

A Fidesz idén is a IX. kerületi Bálnában tartja eredményváróját.

Borítókép: A Lechner Ödön által tervezett és 1876 szilveszterén átadott neobarokk teljesen felújított műemlék épület, a Városligeti Műjégpálya épülete a Városligetben. A Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (BSK) székhelye (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.