Márki-Zay Péter ismét ellentmondásba keveredett

Márki-Zay Péter ismét zavaros nyilatkozatot tett háborúpárti mondatairól az ATV Egyenes beszéd műsorában, csütörtök este. Először azt állította, hogy ezeket a nyilatkozatokat a szájába adták, később már azt, hogy nem is azt mondta, majd végül pedig hogy ő sosem gondolja meg magát. Azt is állította, hogy a háború kapcsán ő ugyanazt képviseli, mint Orbán, csak a kormány hazudik róla.

Magyar Nemzet
2022. 03. 25. 12:10
null
20220114 Budapest Márki-Zay Péter miniszterelnöki kampánya. Lakossági fórum. fotó: Mirkó István (MO) Magyar Nemzet képen: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgyhogy mindig eljátsszák a győztest, de őszintén szólva minden egyes esetben vesztettek. Minden egyes esetben azt az álláspontot képviselték, amit mi is képviseltünk volna. Csak ők vonakodva és hazudoztak róla

– nyilatkozta Márki-Zay Péter a kormány sikeres NATO-tárgyalására reagálva, az ATV Egyenes beszéd című műsorában, csütörtökön. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének kijelentésére Rónai Egon műsorvezető megjegyezte, napok óta vita folyik arról, hogy igazából mit gondol Márki-Zay a magyar kormány háborúval kapcsolatos politikájáról és álláspontjáról, hogy igazán mit mondott és igazán mit helyesbített. Erre a hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta, ez a vita mindig úgy zajlik, hogy a szájába adnak valamit, amit ő valójában nem is mondott.

Utána az ember, amikor azt mondja, hogy nem ezt mondtuk, akkor azt mondják, hogy tessék, hát meggondolta magát

 – részletezte álláspontját Márki-Zay, aki nem sokkal később arról beszélt, hogy ő nem gondolta meg magát, soha nem mondott mást.

Ám nem ez volt a héten az első eset, amikor a baloldal miniszterelnök-jelöltje ellentmondásba keveredett. 

Márki-Zay Péternek két keddi interjúja hemzsegett az önellentmondásos kijelentésektől. Gyakorlatilag összevissza beszélt az ukrajnai háborúról, a pártalapításáról vagy az Ördög ügyvédje nevű blog által nyilvánosságra hozandó szexvideókról. Míg a Jelennek adott keddi interjúban Márki-Zay azt hangoztatta, hogy ő ugyanúgy kezelné a szomszédunkban zajló háborút, mint Orbán Viktor miniszterelnök, addig az ATV Egyenes beszéd című, szintén keddi műsorában kikérte magának a műsorvezető mondatait. A Kolozsvárról bejelentkező politikus azt állította, hogy másképp kezelné a válságot. Érvelés helyett olyan légből kapott kijelentésekkel vagdalkozott, mint hogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter „meghazudtolta” a kormányfőt, amikor arról beszélt, hogy Magyarországot csak a NATO képes megvédeni.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.