Jelentős nagyságú területen ég az aljnövényzet a Kis-Balaton térségében

Jelentős nagyságú területen ég az aljnövényzet a 76-os főút mentén, Sármellék közelében, a Kis-Balaton térségében – tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Forrás: MTI2022. 03. 06. 18:24
VARGA György
Jelentős nagyságú területen ég az aljnövényzet a Kis-Balaton térségében (MTI Fotószerkesztőség/Varga György) Fotó: MTI/Varga György Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósi Zsolt elmondta: a nagy távolságról is észlelhető, füsttel járó tűz a főúttól délre, mintegy 24 hektáros területen ég, a lángok a nádast és egy erdőt is elértek.

Keszthelyi, pacsai, zalakarosi, nagykanizsai, badacsonytomaji és marcali hivatásos, valamint alsópáhoki önkéntes tűzoltók oltják a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat részvételével.

FRISSÍTÉS: Több száz hektárnyi terület égett le a Kis-Balaton térségében

Vasárnap estig 300-350 hektárnyi terület égett le Sármellék közelében, a 76-os főúttól délre, a Kis-Balaton térségében, ahol még várhatóan hosszú ideig tart az oltás - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kósi Zsolt beszámolója szerint a lángok az aljnövényzetet, nádast és kisebb erdős területeket pusztítottak el. A megfékezésükön hét zalai, somogyi és veszprémi település hivatásos és önkéntes tűzoltói dolgoznak.

A helyszínen 13 tűzoltóautóval, valamint mocsárjáróval vannak jelen a katasztrófavédelem erői, de a mocsaras területen a talajviszonyok, továbbá az erős szél jelentősen megnehezítik a munkájukat.

A szóvivő hozzátette: a nagy füsttel járó tűz miatt a katasztrófavédelem mobil laborja is végzett helyszíni méréseket, de a határértéket meghaladó károsanyag-mennyiség nem került a levegőbe.

Borítókép: Jelentős nagyságú területen ég az aljnövényzet a Kis-Balaton térségében (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.