Orbán Viktor: Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz

A nemzeti oldal álláspontja az, hogy semmiképpen sem keveredhetünk bele ebbe a háborúba.

Magyar Nemzet
Forrás: facebook.com/orbanviktor2022. 03. 28. 17:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb videós bejegyzéssel jelentkezett hivatalos közösségi oldalán Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán elérhető felvételen emlékeztet rá, hogy jelentősen megnőtt az április 3-i választás tétje. A kormányfő ezt azzal is magyarázza, hogy a kormánypártok és az ellenzék messze nem egyformán reagáltak a háborúra.

A miniszterelnök ismét világosan megfogalmazta a kormány álláspontját, jelesül azt, hogy ez a háború az orosz és az ukrán nép háborúja, és bár a magyarok szíve a megtámadottal van, azt senki nem várhatja el tőlünk, hogy fegyvereket, vagy katonákat küldjünk egy olyan háborúba, amelyhez semmi közünk.

Nem engedhetjük meg akár csak azt, hogy Magyarország területén keresztül szállítsanak fegyvereket, ettől ugyanis azonnal katonai célponttá válhatnánk

– nyomatékosította Orbán Viktor.

A magyar kormány, a nemzeti oldal álláspontja tehát az, hogy semmiképpen sem keveredhetünk bele ebbe a háborúba

– tette hozzá a kormányfő, aki felidézte, hogy a baloldal álláspontja teljesen más.

Tehát – mondta Orbán Viktor – ha a választáson a nemzeti oldal, a Fidesz–KDNP győz, akkor kimaradunk a háborúból, ha viszont a baloldal nyer, akkor belesodródunk abba.

Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz. Aki a baloldalra szavaz, a háborúra szavaz. Tessék választani! – olvasható a videós poszthoz írt kommentben Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán.

Borítókép: Facebook/orbanviktor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.