Szentkirályi Alexandra: Magyarország segít!

A szomszédunkban háború dúl, így a kormány feladata, hogy a háború elől menekülőknek segítséget nyújtson, és ezt meg is tesszük – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Forrás: FACEBOOK2022. 03. 01. 17:14
SZENTKIRÁLYI ALEXANDRA KÁRPÁTALJAI MENEKÜLTEK SEGÍTÉSE Fotó: ADAM BERES Forrás: SZENTKIRÁLYI ALEXANDRA FACEBOOK-OLDALA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szomszédunkban háború dúl, ezrek kényszerülnek elhagyni otthonaikat, gyerekek, nők, idősek, családapák a korábbi életüket bőröndbe csomagolják, és eljönnek a biztonságot jelentő Magyarországra. Ilyen humanitárius válság esetén a kormány feladata, hogy minden egyes, a háború elől menekülőnek segítséget nyújtson, és ezt meg is tesszük – jelezte a Facebookon Szentkirályi Alexandra.

Ma én is ellátogattam a beregsurányi, a lónyai és a barabási Segítségpontokhoz és a határhoz is, ahol példaértékű munkát végeznek a humanitárius szervezetek, a kormányhivatalok, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai, az önkéntesek és az önkormányzatok. A kormány feladata, hogy koordinálja és támogassa ezeknek a szerveknek a munkáját, hogy mindenkihez eljusson a segítség, legyen ez szállás, orvosi ellátás vagy éppen adminisztratív ügyintézés

– tette hozzá a kormányszóvivő.

A kormány eddig összesen 752 erre igényt tartó menekült elszállásolását segítette.

Szentkirályi Alexandra kifejtette:

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül koordinálják a segélyek, adományok gyűjtését és a humanitárius segélyszállítmányok kiszállítását, a hazai segélyszervezetek munkáját. Hat Segítségpontot is megnyitottak Beregsuránynál, Tiszabecsnél, Záhonynál, Barabásnál és Lónyánál, ezeken a karitatív szervezetek munkatársai, önkéntesek és az önkormányzatok munkatársai is részt vesznek.

Továbbra is hívható a Híd Kárpátaljáért összefogás keretében elindított 1357-es szám, amelynek hívásával vagy SMS küldésével ötszáz forinttal lehet támogatni az Ukrajnából érkező menekülteket, de támogatás utalható a Nemzeti összefogás bankszámlaszámára (11711711-22222222) is.

A telefonhívásokból és SMS-ekből mára már százmillió forint gyűlt össze, a Nemzeti összefogás számlaszámára érkező összeg pedig ma reggelre meghaladta a 64 millió forintot.

„Mi, magyarok a legnagyobb baj esetén mindig összefogtunk, és megmutattuk, hogy igaz szívű emberek lakják ezt az országot” – zárta Facebook-bejegyzését a kormányszóvivő.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.