Egy órán belül felszínre hozzák a búvár holttestét

Öt nap megfeszített küzdelem után sikerült kiszabadítani Mede Márton holttestét a Kossuth-barlangban, a Reménytelen-szifonban történt iszapomlás alól. A kutató buvár egy hete vesztette életét egy új járat felfedezése közben.

2022. 04. 10. 13:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezekben a percekben is tart Mede Márton testének a felszínre hozatala a jósvafői Kossuth-barlangból. A kutató búvár egy hete vesztette életét, amikor a Reménytelen-szifon ismeretlen ágát fedezte fel és iszapömlés temette maga alá. Az iszap letépte az egyik, speciális gázzal töltött palackját, a másikból pedig kifogyott a gáz. Másodperceken múlott csak, hogy túlélje  a tragédiát. Az iszapomlásból óriási erőfeszítéssel még félig kiásta magát, ám kifutott az időből.

Testét kedden találta meg bajtársa és barátja. Azóta a Terrorelhárítási Központ irányításával mintegy száz barlangi búvár és mentő dolgozott azon, hogy kiszabadítsák Mede Márton testét és a felszínre hozzák.

A Magyar Nemzet hivatalosan megerősített értesülése szerint 14 óra tájban várható, hogy a felszínre érnek Mede Mártonnal. A mentők jelenleg már a barlang búvárfelszerelés nélkül járható részén haladnak a barlang bejárata felé.

Borítókép: Mede Márton testét kimentették a szifonból (Forrás: ANP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.