Elsöprő a nemek aránya a gyermekvédelmi népszavazáson

Bár a referendum nem tekinthető érvényesnek, majdnem három millióan álltak ki a gyermekek védelme mellett.

Magyar Nemzet
2022. 04. 04. 1:26
szavazás választás Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az adatok 91,55 százalékos feldolgozottsága alapján a gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson több mint három millióan nyilvánítottak véleményt és a kérdésekre adott válaszokra az elsöprő többség nemmel válaszolt, a referendum mégsem tekinthető érvényesnek.

Érvényesen összesen 3 192 312-en szavaztak, ez 44,32 százalékot jelent, míg az érvénytelen szavazatok száma 1 406 366 volt, ez 19,53 százalékos arány. Az igen-nem szavazatok aránya az adatok alapján a következő: igennel a szavazók 7,62 százaléka szavazott, a nemek aránya 92,38 százalék. Mindez számokban kifejezve azt jelenti, hogy majdnem három millióan, 2 949 028-an álltak ki a gyermekek védelme mellett.

Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

Borítókép: országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás (fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.