Kozma Imre atya: Mi most nagyon jó oldalon állunk

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója a húsvét és a szeretet fontosságáról beszélt az M1-en.

Forrás: Hirado.hu2022. 04. 15. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója a húsvét, a szeretet, valamint a befogadás fontosságáról is beszélt az M1 Ma reggel című műsorában – írja a Híradó.hu.

A húsvét az élet igazságát mondja el nekünk

Csak szeretet révén tartozhat össze az ember a másikkal, ez az egyetlen út embertől emberig. A hitnek a kockázata révén, a szeretet áldozatkészségének az útján egymásra talál ember és Isten, és ember és ember, nincs más út

fogalmazott az atya.

Hit, bizalom, befogadás és elfogadás

A mai nap, azaz nagypéntek, a gyászé, azonban húsvéthétfőn eljutunk a legnagyobb örömig, a feltámadásig. Kozma Imre atya úgy fogalmazott: a húsvét, és annak üzenete erőt ad a mai világban, ebben a nehéz helyzetben, és erőt adhat mindazoknak, akik a háború elől menekülnek.

Mi most nagyon jó oldalon állunk, mert az igazságra figyelünk. Az igazság pedig az, hogy a bajban lévő embert nem hagyjuk egyedül, nem hagyjuk magára, és végül a húsvétnak is az örvendetes üzenete. Ha egymásért úgy tudunk élni, mint ahogy Krisztus élt értünk, akkor ez a legszebb élet, mert akkor kell egymás mellé állni, amikor bajban vagyunk, ha ez sikerül, akkor az örömben is együtt tudunk lenni, akkor nem hiába születtünk

– mondta Kozma Imre atya.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója beszélt a jelenleg zajló háborús menekültek megsegítéséről is, ugyanis a szervezet is részt vesz az ő megsegítésükben, valamint regisztrálják mindazokat, akik a lakásukat, szobájukat felajánlják a menekülteknek.

Nem győzzük írni, annyian vannak, annyian szeretnének segíteni. Néha a feltételeket sem tudják biztosítani, de jelentkeznek, mert jót akarnak tenni, és átérzik azt, hogy ezeknek az embereknek pontosan arra van szükségük, mint mindenki másnak, a befogadásra, elfogadásra, megosztani a gondokat, bajokat

– hangsúlyozta.

Az eredeti cikk és az atyával folytatott teljes beszélgetés ITT érhető el.

Borítókép: Kozma Imre (Fotó: M1/Híradó.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.