Megkezdődött az Aranybulla 800. évfordulójának rendezvénysorozata

Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a Magyarságkutató Intézet közösen szervezett tudományos konferenciát.

Magyar Nemzet
2022. 04. 20. 17:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója megkoszorúzta az 1972-ben felavatott, az Árpád-ház program keretében felújított mészkőből készült, a II. András által 1222-ben kiadott nemzeti kiváltságokat rögzítő, a magyar alkotmány alapját jelentő szabadságlevél emlékművét, amivel kezdetét vette az Aranybulla kibocsátásának 800. évfordulójának rendezvénysorozata. Minderről a Magyarságkutató Intézet számolt be a Facebook-oldalán. 

A koszorúzást követően Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a Magyarságkutató Intézet közös szervezésében 10 órakor tudományos konferencia kezdődött Székesfehérvár egyik legpatinásabb középkori műemlék épületében, a Hiemer-házban.

A Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere fővédnöksége alatt zajló konferencián az Árpád-kor neves kutatói (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Magyarságkutató Intézet) tartanak tudományos előadásokat.

Az előadások után az előadók megtekintik a Székesfehérváron látható Királyok és Szentek – Az Árpádok kora című kiállítást.

Az előadások hamarosan elérhetők és megtekinthetők lesznek a Magyarságkutató Intézet oldalain.

Borítókép: Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója megkoszorúzza a magyar alkotmány alapját jelentő szabadságlevél emlékművét (Fotó: Magyarságkutató Intézet Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.