Dömötör Csaba: A Jobbik Gyurcsány Ferenc erőszakszervezete lett

Jakab Péter nem képes még csak annyit sem kimondani, hogy minden erőszakos cselekedetet elítél – emlékeztetett az államtitkár.

Magyar Nemzet
2022. 05. 16. 12:44
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. február 22. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. február 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány előszeretettel beszél a családok védelméről, de Európa legmagasabb áfája van Magyarországon – kifogásolta napirend előtt a mai parlamenti ülésnapon Z. Kárpát Dániel. A jobbikos politikus szerint a Fidesz politikája mindent drágít, míg a kormány kasszíroz. 

– Kevés a magyar élelmiszer az üzletközpontokban – sopánkodott Z. Kárpát Dániel, a régi Jobbik szólamait felidézve, majd közölte, hogy pártja eltörölné az alapvető élelmiszerek áfáját, amiket a kormány korábban 5 százalékra csökkentett.

Z. Kárpát emellett Európa legkegyetlenebb kormányának nevezte az Orbán-kormányt, szerinte pedig az évszázad végére emiatt egy hatmilliós országban fogunk élni. 

Dömötör Csaba válaszában elmondta, hogy a jövedelemadót és a társasági adót is drasztikusan csökkentették 2010 óta. 

– A baloldal ezeket az adónemeket megemelte volna. Önök ehhez a baloldalhoz csatlakoztak.

– emlékeztette a jobbikost az államtitkár, aki egyenesen azt is megkérdezte Z. Kárpáttól, hogy a felszólalásában mondottak alapján mit keres a baloldalon? 

A Jobbik kétszínűségéről elmondta, hogy az áfacsökkentést 2014-ben, 2015-ben és 2017-ben sem támogatta. Így tettek 2018-ban és 2019-ben is, most mégis áfacsökkentést követelnek. 

A jobbikos zaklatási botránnyal kapcsolatban Dömötör Csaba azt kérte számon a Jobbik politikusán, hogy 

még bocsánatot sem kértek, 

Jakab Péter, a párt elnöke pedig nem képes még csak annyit sem kimondani, hogy minden erőszakos cselekedetet elítél. 

Gyurcsány Ferenc erőszakszervezete lettek, az SZDSZ szétesése a Jobbik sorsához képest kölyökpezsgős babazsúr volt

– jegyezte meg összegzésként Dömötör Csaba. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.