Negyven diák nyert támogatást a Stipendium Peregrinum ösztöndíj részeként

Jelenleg 47 hallgató tanul az ösztöndíjjal neves külföldi felsőoktatási intézményekben.

Magyar Nemzet
2022. 05. 05. 11:58
null
Covid, járvány, szájmaszk, vírus, védekezés, közösség, ELTE Feszt Pályaválasztó fesztivál az ELTE Astoria - Trefort-kerti Campus egyetem egyetemista felsooktatas felsőoktatás tanuló tanár diák hallgató fiatalok tanulás oktatás 2021.10.08 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyven diák nyert támogatást a Stipendium Peregrinum ösztöndíj azon részén, amely a tehetséges fiatalok legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában történő részvételét támogatja – informálta szerkesztőségünket a Nemzeti Tehetség Központ.
A közlemény szerint az ösztöndíjprogram 2019 óta támogatja azokat a 17–23 éves, kiemelkedően tehetséges, hazánkban és a határon túl élő magyar fiatalokat, akik neves külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat. A tavaly novemberben meghirdetett pályázatra, amelyre április 15-ig lehetett jelentkezni, 70 diák 92 pályázatot adott be. 

A fiatalok idén is 700 ezer forintig igényelhettek vissza nem térítendő támogatást a többi között a felvételi eljárás, a nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre. Az ösztöndíj ugyanis elsősorban a diákok külföldi felvételi költségeinek finanszírozását segíti a 2022/2023-as tanévre, ami pályázatonként átlagosan 136 ezer forint támogatást jelent a nyerteseknek.

A Nemzeti Tehetség Központ kiemelte, hogy az ösztöndíjprogram indulása óta 55 százalékkal emelkedett a pályázók száma, ami azt bizonyítja, hogy a fiatalok érdeklődnek a támogatás iránt, és egyre nagyobb motivációt éreznek, hogy a világ legrangosabb külföldi felsőoktatási intézményeibe felvételizzenek.

A Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében, a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg a Nemzeti tehetség programban. Jelenleg 47 diák tanul az ösztöndíjjal neves külföldi felsőoktatási intézményekben – írták, hozzátéve: a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram tanulmányi költségeket fedező részére várhatóan május végén hirdetik meg a pályázatot. A diákok külföldi tanulmányaik teljes költségeire (tandíj, lakhatási és megélhetési költségek) pályázhatnak.
Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről további információk a https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/ oldalon találhatók.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.