Rengeteg határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök az éjszaka során 114 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, és egy embercsempészt jelenleg is keresnek.

Forrás: Police.hu2022. 05. 14. 8:14
null
Röszke, 2020. január 29. Rendõr és katona járõrözik a röszkei közúti határátkelõhely szomszédságában épült kerítésnél 2020. január 29-én. A határátkelõnél 2020. január 28-án hajnalban migránsok nagyobb csoportja próbált a kerítést megrongálva magyar területre jutni a szerb oldalról. MTI/Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel és a polgárőrökkel együttműködve 2022. május 13-án 22 óra és május 14-én 6 óra között összesen 114 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Szeged-Gyálarét külterületén, valamint Ruzsa belterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai pakisztáni, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök 2022. május 14-én 1 órakor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztálya jelzése alapjánRuzsa belterületén ellenőrzés alá akartak vonni egy kisteherautót, azonban az intézkedés megkezdése előtt a jármű vezetője és további két utas elfutott a helyszínről. A gépkocsi átvizsgálása során a raktérben 17 férfit találtak, akik magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. 

Az embercsempészt jelenleg is keresik a rendőrök.A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen elkövetővel szemben indít eljárást embercsempészés bűntett miatt.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép: Rendőr és katona járőrözik a röszkei közúti határátkelőhely szomszédságában épült kerítésnél (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.