Folytatódik a nyári idő, helyenként meglepetéssel

Ma nem kell fronthatástól tartanunk, de a légköri változásokra érzékenyeknek ma sem lesz könnyű napjuk.

Forrás: Met.hu, Koponyeg.hu2022. 06. 24. 7:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Főleg a Dunántúlon elvétve zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti, déli szél főként az Észak-Dunántúlon élénkül meg, a Fertő környékén erős lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű. Késő este 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet – írja előrejelzésében a Met.hu.

Forrás: OMSZ

Orvosmeteorológia

A Köpönyeg.hu orvosmeteorológiai előrejelzése szerint ma nem kell fronthatástól tartanunk, de a légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek, úgy mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet.

Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről – írja a portál. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.