A gyurcsányistákkal hadakozik a zuglói szocialista polgármester

Baranyi Krisztina után az MSZP-s Horváth Csaba is polgármesteri vétóval élt egy DK-nak kedvező kinevezéssel szemben.

Vizvári Soma
2022. 07. 12. 19:33
null
Fővárosi közgyűlés Molnár Csaba fotó Teknős Miklós MN Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A képviselő-testület keddi ülésén Horváth Zsolt, a zuglói DK vezetője áterőszakolta a jelöltjét a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztjára. Ez azért is érthetetlen, mert a pozícióra kiírt pályázatra összesen 57-en jelentkeztek, köztük több kiváló szakember is” – írta lapunknak küldött közleményében Horváth Csaba, Budapest XIV. kerületének szocialista polgármestere. „A zuglói DK vezetője azonban a nyilvánvaló szakmai aggályok ellenére a józan ész racionalitásán túl is ragaszkodik a számára egyedüliként szimpatikus jelölthöz. Ahhoz a személyhez, akit eredetileg pályázat nélkül, tehát a tisztességes szakmai versenyt mellőzve akart kinevezni az egyik legfontosabb zuglói közszolgáltató cég élére” – tette hozzá.

Horváth Csaba úgy véli, nem szabad rábízni az önkormányzat évente ötmilliárd forinttal gazdálkodó cégét egy olyan személyre, akinek – Horváth állítása szerint – saját tulajdonú vállalkozásai folyamatosan pénzügyi bajban vannak, és ellenük több végrehajtást is indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a legutóbbit éppen néhány napja. 

Nem tudom, kinek milyen személyes érdeke fűződik a zuglói DK vezetője által kiszemelt jelölt kinevezéséhez, de Zugló polgármestereként nem hagyom, hogy szakemberek helyett haverokat juttassanak pozícióhoz. Ez a minimum, amivel tartozunk Zugló polgárainak, és sajnálom, ha van olyan képviselő, aki ezt nem tudja vagy nem akarja megérteni 

– jegyezte meg.

Horváth Csaba kijelentette, polgármesteri vétóval él, így a Zuglói zrt. vezérigazgatói posztjáról a testület egy későbbi ülésén ismét szavaznak majd.

Érdekesség, hogy nemrég Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is megvétózott egy kinevezést, amely szintén a DK-nak kedvezett volna. A IX. kerület képviselő-testülete ugyanis nemrég elfogadta, hogy a Gyurcsány-párti Kálmán Olga férje, Hoffmann György kerüljön a ferencvárosi médiacég élére.

Borítókép: Horváth Csaba (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.