Németh Szilárd: A legfontosabb a rezsicsökkentés megőrzése

A magyar kormány azon dolgozik, hogy a magyar lakosság energiaellátása biztosított legyen.

Magyar Nemzet
2022. 07. 24. 7:54
Németh Szilárd
20220308 Szeged Gál Ferenc főiskola Németh Szilárd államtitkár fóruma Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország Fotó: Török János/Németh Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar kormány számára továbbra is a legfontosabb a rezsicsökkentés megőrzése – jelentette ki a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy az elhúzódó háborús válsághelyzet, az elszabadult infláció, a megszakadó ellátási láncok és az Európát sújtó brutális energiaválság közepette kell megőriznie a magyar kormánynak a rezsicsökkentést. Kiemelte: az áram- és a gázfogyasztással kapcsolatban tenniük kellett egy lépést, de itt is fennmarad a rezsicsökkentett ár. A villanyért 2523 kilowattóra éves fogyasztásig egy kilowatt/óra áramot 36 forintért kapnak a magyar emberek. Efölött hetven forint tíz fillér az áramfogyasztás ára– ismertette az árakat a kormánybiztos, megjegyezve: ha a baloldal által javasolt piaci mechanizmus lenne érvényes, akkor 268 forint felett lenne az áram ára.
Németh Szilárd arra is felhívta a figyelmet, hogy a csökkentett árat azért tudják biztosítani, mert működik a Paksi Atomerőmű, amely nagyon olcsón és biztonságosan biztosítja a villamos energiát a magyar lakosság számára. Ha pedig már Paks II is meglenne, még kedvezőbb áron lehetne biztosítani az áramot a magyar emberek számára – emelte ki.

Hangsúlyozta: a gázfogyasztással kapcsolatban nem tudtak ekkora kedvezményt tartani, de itt is megőrizték a rezsicsökkentést. Itt az átlagfogyasztásig 102 forint a köbméterenkénti ár. Az átlagfogyasztás felett 747 forint a gáz köbméterenkénti ára, miközben a valós, piaci ár 1020 forint lenne köbméterenként.Németh Szilárd kijelentette: a magyar gáztározók feltöltöttsége meghaladja az európai átlagot, és a magyar kormány – így Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is – azon dolgozik, hogy a magyar lakosság energiaellátása biztosított legyen.

Borítókép: Németh Szilárd (Fotó: Török János)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.