Továbbra is nagy a migrációs nyomás: több mint nyolcszáz határsértőt fogtak a rendőrök

A határsértő migránsok egyike sem tudta igazolni személyazonosságát.

Forrás: Police.hu2022. 07. 20. 7:12
null
Ásotthalom, 2021. szeptember 1. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendõr járõrõzik az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentõsen emelkedett idén a határsértõk száma 2020-hoz képest. A határsértõk többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 19-én összesen 672 határsértőt tartóztattak fel, és 230 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség a honlapján. 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 28 esetben összesen 173 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Bácsalmás, Balotaszállás, Bácsbokod, Madaras, Újmohács, Hercegszántó, Csikéria, Tompa, Bócsa, Mélykút, Madaras, Újmohács, Hóduna és Katymár közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 36 esetben összesen 424 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Deszk, Kübekháza, Szatymaz, Röszke, Ruzsa, Kiszombor, Domaszék, Forráskút és Szeged közigazgatási területén – áll a közleményben. 

Mint írják: Komárom-Esztergom megyében három esetben, Bábolna külterületén és Esztergomban 17; Pest megyében négy esetben, Kiskunlacházánál, Inárcsnál és Szigetszentmiklósnál 29; Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2két alkalommal, Tiszatenyőn és Szolnokon hat; Fejér megyében egy esetben, Pákozdon ey; és Zala megyében egy alkalommal, Zalakomár külterületén 22 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, marokkói, nepáli, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun öt, Csongrád-Csanád megyében 15 esetben a rendőrök összesen 230 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert öt embert fogtak el, öt esetben embercsempészés és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – adta hírül a rendőrség. 

 

Borítókép: Rendőr járőrözik az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar–szerb határon (Fotó: MTI/Vadnai Szabolcs) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.