Varga Judit: Nemzeti szuverenitásunk építőkövei a családok

A kormány minden erejével, minden újabb jogszabállyal ezeket a hagyományos közösségeket védelmezi – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

Forrás: FACEBOOK2022. 07. 07. 17:24
2022.06.20. Budapest Varga Judit igazságügyi miniszter Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nemzeti szuverenitásunk építőkövei a családok, ezért a kormány minden erejével, minden újabb jogszabállyal és döntéssel ezeket a hagyományos közösségeket védelmezi. A mai napon ismét ülésezett a Családjogi Civil Munkacsoport, melynek keretében az Igazságügyi Minisztérium több mint hatvan civil szervezettel van összeköttetésben. Kiemelten fontos számunkra a konstruktív eszmecsere fenntartása a civil élet szereplőivel és az állami szervekkel. Mindannyiunk közös ügye a kiszolgáltatott csoportok, köztük is elsődlegesen a kiskorú gyermekek érdekeinek védelme. A Családjogi Civil Munkacsoport ülésén ezért áttekintettük az elmúlt két esztendő családjogi jogalkotási eredményeit és az előttünk álló legfontosabb feladatokat” – olvasható Varga Judit Facebook-bejegyzésében.

Az igazságügyi miniszter kifejtette:

Kiemelten foglalkoztunk az ítélőképességük birtokában lévő gyermekek meghallgatására vonatkozó, 2022. augusztus 1-jén hatályba lépő új szabályozás kérdésével, továbbá a közös szülői felügyelet és a váltott gondoskodás eddigi jogalkalmazási tapasztalataival. Az ülésen beszéltünk azokról a jogalkalmazási problémákról is, amelyekre az Országgyűlés által jelenleg tárgyalt eljárásjogi gyorsítócsomag megoldást jelenthet. E módosítások felgyorsíthatják mindazokat a családjogi pereket, ahol kiskorú gyermeket érintő kérdésben dönt a bíróság, és a határon átnyúló családjogi ügyekben felmerülő eljárásjogi problémákra is segítséget jelentenek.

„A munkát folytatjuk, melyben minden jó szándékú civil szervezetnek partnerséget ajánlottunk, dr. Wopera Zsuzsa miniszteri biztos asszony pedig a jövőben is a hatékony együttműködés és párbeszéd fenntartásáért fog dolgozni.

Nekünk a magyar családok és gyermekek védelme az első!”

– zárta Varga Judit a Facebook-bejegyzését.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.