Élményként él bennünk a nemzeti összetartozás

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Rákóczi Szövetség által szervezett összmagyar egyetemista tábor megnyitóján vett részt.

Munkatársunktól
2022. 08. 15. 20:10
Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár 20211122 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Rákóczi Szövetség által szervezett összmagyar egyetemista tábor megnyitóján vett részt.

– A nemzeti összetartozást megerősítettük az elmúlt években, most már a legfontosabb jellemzője az, hogy élményként él bennünk – mondta tegnap Potápi Árpád János a Rákóczi Szövetség által szervezett összmagyar egyetemista tábor megnyitóján Sátoraljaújhelyen. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a távirati iroda tudósítása szerint köszöntőjében rámutatott: az elmúlt években olyan programokat kínáltak elsősorban a fiatalok számára, amelyek élményszinten erősítették meg a résztvevőkben a magyarságot. 

 

– A Kárpát-medencei magyarok számára nem olyan átütő érzés az, hogy magyarok, mint azoknak a diaszpórában élőknek, akik csak otthon, legfeljebb a templomban beszélnek magyarul és el sem tudják képzelni, hogy elmennek egy országba, ahol mindenki a szüleik, nagyszüleik nyelvét beszéli. Ez utóbbi élmény alapvetően tudja megváltoztatni ezeknek a fiataloknak az életét 

 

– mondta Potápi Árpád János, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Ausztráliából, Brazíliából, Kolumbiából, Argentínából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Macedóniából, a Felvidékről, a Vajdaságból és Erdélyből is érkeztek fiatalok a táborba.

A Rákóczi Szövetség feladatrendszere 1989-es létrehozása óta jelentősen kibővült, a legfontosabb nemzetpolitikai szövetséggé vált és a civil szervezet már nemcsak a felvidéki fiatalokat célozza, hanem a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő fiatalokat fogja össze. Potápi Árpád János az identitásmegőrző munkával összefüggésben célnak nevezte, hogy mindenki mindenkire tudjon számítani. 

 

– Nem vagyunk olyan sokan, hogy bárki bárkiről lemondjon, hiszen a világban egy-egy nagyobb városban többen élnek, mint mi magyarok Kanadától Új-Zélandig és Patagóniától Finnországig 

 

– fogalmazott Potápi Árpád János.

Borítókép: Potápi Árpád János (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.