időjárás 11°C Aurél 2023. október 5.
logo
A baloldal egyetlen, az embereket segítő intézkedést sem támogatott

Gyurcsány nem először hagyta ki a rendkívüli ülést

Bákonyi Ádám
2022.08.10. 05:50 2022.08.10. 11:01
Gyurcsány nem először hagyta ki a rendkívüli ülést

A Demokratikus Koalíció elnökével az élen maga a baloldal bizonyítja a kormány igazát, miszerint az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülések hiteltelenek, csupán politikai blöffnek, hangulatkeltésnek tekinthetők. A bukott miniszterelnök most hétfőn sem jelent meg a rendkívüli ülésen, akárcsak a tavaly februárin, amelynek egyik kezdeményezője ő maga volt.

– A kormányt nem érdekli az emberek sorsa – hangoztatták az ellenzéki politikusok a parlament hétfői, általuk kezdeményezett rendkívüli ülésén, amelyen a katatörvény eltörlését és a rezsiemelés „megszüntetését” szerették volna elérni. A Kormányzati Tájékoztatási Központ ugyanakkor közölte: a baloldal a háborús válság időszakában sem támogatta a magyar családok védelmét szolgáló intézkedéseket, a bevezetésétől kezdve támadták a rezsicsökkentést, a kata adónem bevezetését pedig meg sem szavazták, ezért a kormány tagjai nem vesznek részt az ülésen. 

Az ellenzék azonban hiába próbálta a kormányt érdektelenséggel vádolni, hamar kiderült, hogy ez sokkal inkább őket jellemzi. Az általuk kezdeményezett rendkívüli ülésre ugyanis tucatnyi baloldali képviselő nem ment el, élükön a „készülő” Gyurcsány Ferenccel. De a távolmaradók között volt még Jakab Péter (Jobbik), Tóth Bertalan (MSZP), Jámbor András (Párbeszéd), illetve Sebián-Petrovszki László (DK) is. 

Nem ez az első eset, hogy maga a baloldal bizonyítja a kormány igazát, miszerint az általuk kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülések csupán hangulatkeltésnek tekinthetők. Emlékezetes: hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események tavaly februárban is, amikor a baloldal a járványügyi intézkedések ürügyén kezdeményezett rendkívüli ülést. Erre a kormánypárti képviselők ugyancsak nem mentek el, hangsúlyozva: politikai blöffről van szó, ami egy újabb eszköz az ellenzéknek, hogy a járvány elleni védekezést támadják. 

Az ülésen végül nem jelent meg Gyurcsány Ferenc mellett Mellár Tamás, Mesterházy Attila, Rig Lajos, Stummer János, Szakács László, Hadházy Ákos és Szél Bernadett sem.

 „Gyurcsány Ferenc volt az első számú kezdeményezője a mai parlamenti ülésnek, amelyre végül el sem ment. Vajon miért?” – írta ekkor közösségi oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője felvetette, hogy Gyurcsány „épp Brüsszelben vizsgálódik Klárával, hogy miért nincs elég vakcina az EU-ban”, vagy „átlépett a Szanyi-féle Iszommba”, vagy „ma költözteti el Niedermüller VII. kerületi önkormányzatából az áramlopógépet”, illetve „ma ő ment Ukrajnába cigit csempészni Legény Zsolt helyett”. „A helyes megfejtők között Gyurcsányék cége, az Altus törvénytelen kölcsönszerződést sorsol ki” – zárta sorait Kocsis Máté. Végül, de nem utolsósorban: a baloldal nem csupán a katát nem szavazta meg, illetve támadta végig a rezsicsökkentést, nemet mondott az áfacsökkentésekre, a családi adókedvezményre, a gyed extrára, az otthonteremtési programra, azaz minden, az embereket segítő kormányzati intézkedésre.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.