Azok sem jelentek meg a Parlamentben, akik a rendkívüli ülést kezdeményezték + videó

Demonstrációt hirdetett hétfő délutánra a Momentum, azonban az eseményen alig jelentek meg szimpatizánsok. Közben az ülésteremben azok az ellenzékiek sem jelentek meg, akik a rendkívüli ülést kezdeményezték.

Forrás: Mediaworks-Hírcentrum2022. 08. 08. 18:04
BERKI Sándor
Budapest, 2022. augusztus 8. Berki Sándor, a Párbeszéd képviselõje felszólal az Országgyûlés rendkívüli ülésén 2022. augusztus 8-án. Az ülés, amelyet az ellenzék azért kezdeményezett, hogy az Országgyûlés még a hatályba lépése elõtt törölje el a katatörvényt, a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt, így csak a napirend elõtti felszólalások hangozhattak el. Az ülésen a kormány képviselõi sem vettek részt. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gyere el hétfőn 13.30-kor a Kossuth térre” – így hirdetett demonstrációt a Momentum, a közösségi oldalán. A rendezvény azonban érdektelenségbe fulladt. A megmozdulás időpontja azonban nem volt véletlen, hiszen az ellenzéki pártok erre a napra hívtak össze rendkívüli parlamenti ülést.

Munkanap van, de ez nem jelenti azt, hogy eljönnek dolgozni a fideszes képviselők.

– mondta Hajnal Miklós a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján. A momentumos politikus azonban a Mediaworks–Hírcentrum kérdésére azt is elárulta, hogy nem volt jelen az ülésteremben minden ellenzéki képviselő. Hajnal erre a következőket mondta:

Lehetett azzal számolni, hogy nem mindenkinek lesz jó ez az időpont.

A Parlamentben egyébként nem jelent meg Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter sem, sőt az a Tordai Bence sem, aki egy héttel ezelőtt részt vett azon a sajtótájékoztatón, amelyen az ellenzéki pártok bejelentették, hogy rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményeik.

Borítókép: Berki Sándor, a Párbeszéd képviselője felszólal az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2022. augusztus 8-án. Az ülés, amelyet az ellenzék azért kezdeményezett, hogy az Országgyűlés még a hatálybalépése előtt törölje el a katatörvényt, a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. Az ülésen a kormány képviselői sem vettek részt (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.