időjárás 11°C Aurél 2023. október 5.
logo

Orbán Balázs: Több mint 90 százalékkal emelkedett a határsértők száma Magyarországon

Forrás: Facebook/Orbán Balázs
2022.08.22. 09:45 2022.08.22. 14:49
Orbán Balázs: Több mint 90 százalékkal emelkedett a határsértők száma Magyarországon

– Ostromközeli állapotok a déli határon: több mint 90 százalékkal emelkedett a határsértők száma Magyarországon. A háború okozta élelmiszerválság már most érezteti a hatását, egyre fokozódik az illegális migráció – olvasható a miniszterelnök politikai igazgatója Facebook-bejegyzésében.

– Az Africa Center for Strategic Studies kutatása szerint az egyre súlyosbodó gazdasági és politikai instabilitás miatt az idei évben nem kevesebb mint 36 millióan hagyták el otthonukat Afrikában, és sokan már Európa felé is megindultak.

 

Az újabb migrációs hullám pedig mára már hazánk határaihoz is elérkezett: egyre erőszakosabb taktikákkal kísérlik meg a határon való átjutást, a szerb oldalon már halálos áldozatot követelő fegyveres összecsapásokra is sor került.

 

– Idén a határvédők több mint 150 ezer határsértőt tartóztattak fel, ami a 2021-es adatokhoz viszonyítva több mint 90 százalékos emelkedést jelent!

– A magyar kormány éppen ezért megtette a szükséges lépéseket az illegális migráció megfékezésére: megkezdtük déli határaink megerősítését és egy határvadász rendszer felépítését. 200 szerződéses határvadász kiképzése már meg is kezdődött Nyírbátorban, akiknek feladata a magyar államhatár sérthetetlenségének biztosítása és a jogellenes átlépések megakadályozása lesz.

– Hosszú távú megoldást azonban csak a béke helyreállítása nyújthat, hiszen csak azzal vethetünk véget a fejlődő világot sújtó élelmiszerhiánynak, és kerülhetünk el egy újabb migrációs válságot! – olvasható Orbán Balázs posztjában.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.