Tart a nyomozás Szabó Tímea kampánypénzeinek ügyében + videó

Az áprilisi választás előtt látott napvilágot egy hangfelvétel százmilliós drogügyletekről.

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022. 08. 15. 16:41
SZABÓ Tímea
Budapest, 2022. március 10. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI Fotószerkesztőség/MTI Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán

Az áprilisi választás előtt látott napvilágot egy hangfelvétel százmilliós drogügyletekről.

Még a kampányidőszak alatt jelentkezett a több baloldali botrány feltárásában tevékeny szerepet játszó Anonymous egy hangfelvétellel, amely szerint Spanyolországból érkezhet pénz a baloldali háttéremberekhez. Alkalmanként 300-400 millió forintról beszélt a felvételen egy bizonyos Fischer László ügyvéd, aki megemlítette azt is, hogy Szabó Tímea kampánya miatt nagyon elfoglalt. Az elhangzottakból arra lehetett következtetni, hogy kokainbizniszből származó pénzből is finanszírozhatták Szabó Tímea kampányát.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indított nyomozást. Budai Gyula országgyűlési képviselő a Mediaworks–Hírcentrum megkeresésére arról beszélt, hogy még nem hallgatták ki mint feljelentőt, de annál többet nem tud ő maga sem elmondani, mint ami a sajtóban megjelent. A ORFK tájékoztatása szerint az ügyben a büntetőeljárás folyamatban van, de a nyomozások érdekeire tekintettel egyelőre bővebb információról nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.