A baloldal elgáncsolt egy karitatív szervezetet Nagykanizsán

Balogh László polgármester bízik benne, hogy a balliberális többség nem fosztja meg irodájától az egyesületet.

2022. 09. 12. 20:12
null
20220612 Nagykanizsa Sári Nándor Vizitelep névadó ünnepség fotó: Oroszi Beáta Fotó: Oroszi Beáta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem használhatja tovább kedvezményesen az önkormányzati tulajdonú Zrínyi utcai ingatlant Nagykanizsán a karitatív tevékenységet végző Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete, amellyel nem hosszabbítják meg a terembérleti szerződését

– így határozott a nagykanizsai közgyűlés baloldali többsége a legutóbbi testületi ülésen. Balogh László Fidesz–KDNP-s polgármester a Magyar Nemzetnek elmondta: előzetesen, a bizottsági ülésen semmi nem utalt arra, hogy a közgyűlésen ilyen döntés születik majd, mint ahogy az erről szóló napirendi pontnál sem előzte meg durva vita a szavazást. A baloldali képviselők minden különösebb magyarázat, indoklás nélkül szavazták le a terembérleti szerződés meghosszabbítását. 

– A döntés azért fájó, mert a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete nagyon fontos tevékenységet végez a városban. A szervezet segíti a hátrányos helyzetű embereket, családokat, programokat és táborokat szervez, adományokat gyűjt a rászorulóknak, szociális adminisztrációs szolgáltatást végez, tanodát, mosodát, edzőtermet és népkonyhát üzemeltetnek, utóbbit a Magyarországi Baptista Egyházzal együtt – fogalmazott Balogh László. 

A polgármester úgy véli, hogy a baloldali képviselők nem szakmai, hanem politikai okok miatt szavazták le a terembérleti szerződés meghosszabbítását, mivel a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete nem kötődik a gyurcsányista oldalhoz.

Nagykanizsa polgármestere az ügyről elmondta, hogy a döntéssel kapcsolatban élt a vétójogával, és beviszi a közgyűlés következő, szeptember 19-i rendkívüli ülésére az előterjesztést. Balogh László reményét fejezte ki, hogy lesz olyan baloldali képviselő, aki átgondolja korábbi döntését, és ezúttal támogatni fogja az ügyet. Szavai szerint jó lenne, ha a karitatív szervezet legalább egy-két évre tovább használhatná az ingatlant.

A Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete megérdemli a támogatásunkat. Ez egy szimbolikus ügy. A pozitív fordulatot segítheti, hogy az ügy miatt nagy a felháborodás a városban, petíciót is indítottak, amit sokan aláírnak

– tette hozzá.

Borítókép: Balogh László (Fotó: Oroszi Beáta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.