időjárás 4°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo
Balogh László polgármester bízik benne, hogy a balliberális többség nem fosztja meg irodájától az egyesületet

A baloldal elgáncsolt egy karitatív szervezetet Nagykanizsán

Borsodi Attila
2022.09.12. 20:12 2022.09.12. 21:08
A baloldal elgáncsolt egy karitatív szervezetet Nagykanizsán

Nem használhatja tovább kedvezményesen az önkormányzati tulajdonú Zrínyi utcai ingatlant Nagykanizsán a karitatív tevékenységet végző Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete, amellyel nem hosszabbítják meg a terembérleti szerződését

– így határozott a nagykanizsai közgyűlés baloldali többsége a legutóbbi testületi ülésen. Balogh László Fidesz–KDNP-s polgármester a Magyar Nemzetnek elmondta: előzetesen, a bizottsági ülésen semmi nem utalt arra, hogy a közgyűlésen ilyen döntés születik majd, mint ahogy az erről szóló napirendi pontnál sem előzte meg durva vita a szavazást. A baloldali képviselők minden különösebb magyarázat, indoklás nélkül szavazták le a terembérleti szerződés meghosszabbítását. 

– A döntés azért fájó, mert a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete nagyon fontos tevékenységet végez a városban. A szervezet segíti a hátrányos helyzetű embereket, családokat, programokat és táborokat szervez, adományokat gyűjt a rászorulóknak, szociális adminisztrációs szolgáltatást végez, tanodát, mosodát, edzőtermet és népkonyhát üzemeltetnek, utóbbit a Magyarországi Baptista Egyházzal együtt – fogalmazott Balogh László. 

A polgármester úgy véli, hogy a baloldali képviselők nem szakmai, hanem politikai okok miatt szavazták le a terembérleti szerződés meghosszabbítását, mivel a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete nem kötődik a gyurcsányista oldalhoz.

Nagykanizsa polgármestere az ügyről elmondta, hogy a döntéssel kapcsolatban élt a vétójogával, és beviszi a közgyűlés következő, szeptember 19-i rendkívüli ülésére az előterjesztést. Balogh László reményét fejezte ki, hogy lesz olyan baloldali képviselő, aki átgondolja korábbi döntését, és ezúttal támogatni fogja az ügyet. Szavai szerint jó lenne, ha a karitatív szervezet legalább egy-két évre tovább használhatná az ingatlant.

A Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete megérdemli a támogatásunkat. Ez egy szimbolikus ügy. A pozitív fordulatot segítheti, hogy az ügy miatt nagy a felháborodás a városban, petíciót is indítottak, amit sokan aláírnak

– tette hozzá.

Borítókép: Balogh László (Fotó: Oroszi Beáta)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.