„Ahol szívdobbanás van, ott élet is van”

A CitizenGO magyar közössége nagy örömmel üdvözli a magzati szívdobbanás édesanyáknak való bemutatásáról szóló miniszteri rendeletet.

2022. 09. 13. 11:57
magzat szívhang
Forrás: 123rf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostantól minden abortusz miatt veszélyben lévő születendő gyermek megmutathatja az édesanyjának, hogy él, és élni szeretne. Bízunk benne, hogy sok kisbaba fog megmenekülni ezáltal az abortusztól

– reagált a ma megjelent rendeletre a CitizenGO lapunknak megküldött közleményében. 

Azt írták: „A CitizenGO magyar közössége nagy örömmel üdvözli a magzati szívdobbanás édesanyáknak való bemutatásáról szóló miniszteri rendeletet.” 

Szerintük a szívdobbanás megmutatása 

az életmentés és a szemléletformálás eszköze is egyben, hiszen mindannyian tudjuk, hogy ahol szívdobbanás van, ott élet is van.

A civil szervezet köszönetet mondott mindazoknak, akik velük együtt küzdöttek és küzdenek az életért. 

– Hálásak vagyunk közösségünk több tízezer tagjának, hogy nevüket adták életvédelmi petícióinkhoz, ezzel időről-időre felmutatva az életvédelem társadalmi támogatottságát. Köszönjük Dúró Dórának, hogy éveken át dolgozott ezért az ügyért, Pintér Sándornak, aki változtatott a rendeleten, és mindazoknak, akik a háttérben segítették annak megvalósulását. Köszönjük Amy Sinclair iowai állami szenátornak, hogy 2019-ben Budapestre látogatott a Szívdobbanás Konferenciára, hogy bemutassa az amerikai szívdobbanás-mozgalom eredményeit – sorolták.

A CitizenGO közleményében kiemelte: 

Fontos lépés történt a politikai döntéshozatal terén a születendő gyermekek védelmében. Ez viszont még nem a végállomás, sok teendő áll még előttünk döntéshozatali és társadalmi szinteken is.

– Mi a CitizenGO közösségében folytatjuk a munkát a legvédtelenebb és legfiatalabb emberek biztonságáért és védelméért, a válságban lévő anyák és családok tájékoztatásáért, a nekik való segítségnyújtásért, illetve egy össztársadalmi szemléletváltásért az élet védelme tekintetében – vetítették előre. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: 123rf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.