Hatezer forintot akar a baloldal három óra parkolásért Budapesten, ők maguk beszélnek erről

Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke, Kispest egyik önkormányzati képviselője a drasztikusan megdrágult budapesti parkolást még tovább emelné, javaslata szerint három óra parkolásért hatezer forintot kérnének el. Karácsony Gergelyék hétfőtől drágították meg brutálisan a budapesti parkolást, egyes helyeken a korábbi ár háromszorosát (!) kell fizetni, de a baloldal újabb drágítást javasol. Nyilvánvaló: nem véletlenül beszél erről egy baloldali politikus, saját pártjában ezt egészen biztosan egyeztette Karácsonyékkal, és feltehetően az LMP feladata lesz az új, brutális emelés bejelentése – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 09. 06. 18:41
null
Budapest, 2022. szeptember 5. Parkolási ellenõr Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettõl a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belsõ kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fõvárosi parkolási rendszer. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról az Origó is beszámolt, Karácsony Gergely baloldali főpolgármester hétfőtől brutálisan megemelte a parkolási díjakat Budapesten. Az eddigi 27 helyett négy parkolási zónát alakítottak ki. A táblákat már mindenhova ki is helyezték.

Az A zónában egységesen hatszáz forintba kerül egy óra parkolás, és este 10-ig kell fizetni.

Mivel korábban 175 forint volt a parkolási díj, a hatszáz forintos ár több mint háromszoros drágulást jelent.

A B zónában 450 forintot kell fizetni reggel nyolc és este nyolc között. A C zónában háromszáz forint, a D-ben pedig kétszáz forint lesz a parkolási díj óránként.

A baloldal azonban ennyivel nem fejezné be az emberek megsarcolását.

Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke, Kispest egyik önkormányzati képviselője a Spirit FM műsorában napjaink Bolgár Györgyével, egy Ónody-Molnár Dóra nevű baloldali riporterrel beszélgetve már be is jelentette, hogy további drágításokat szeretne – olvasható az Origó cikkében.

A megmosolyogtatóan elfogult kérdező először arról elmélkedik: – A kormánymédia azt harsogja, hogy sokkal drágább lett és hosszabb ideig kell az autósoknak fizetniük a parkolásért.

Ferenczi István azt válaszolta:Így van, ezt én is tudom, illetve négy parkolási zónát vagy zónatípust alakítottak ki a 27 helyett, hogyha jól értelmezem a történteket, és kezdjük szerintem azzal, ami üdvözlendő, hasznos, jó meg előrelépés ebben az egész történetben.

Az, hogy a belvárosban sokkal drágább lett a parkolás, az helyes, az egy jó dolog, a belváros nem úgy van kialakítva, nem úgy építették, hogy ilyen mennyiségű autó tárolására legyen alkalmas.

A  baloldali riporternő erre felvetette, hogy az új parkolási rendszerben este 10-ig tart a fizetős parkolás a korábbi este 8 helyett, és csak maximum három órát lehet parkolni. A baloldali politikus azt felelte: – Igen, és akkor mindjárt mondom is, hogy hogyan lehetne ez még jobb. Úgy lehetne ez még jobb, hogy az első óra, mondjuk adott esetben legyen ugyanilyen drága, nem tudom, talán nyolcszáz forint most egy óra parkolás.

A második óra már legyen, most a hasamra ütök, de legyen 1500 forint, és ha valaki három órát parkol ott, az már legyen összesen hatezer forint, tehát hogy tényleg még egyéb módokon is arra ösztönözzük az embereket, hogy jól gondolják meg, hogy kell-e az autó, és ha kell az autó, akkor jól tervezzék meg azt, hogy hogyan használják és mennyi ideig maradnak ott

– zárta a mondanivalóját Ferenczi.

Magyarán: a baloldali politikus elárulta, hogy még tovább sarcolnák a budapestieket, ezúttal hatezer forintos parkolási díjjal három órára.

Az idevágó rész alább hallgatható meg:

Arról, hogy mi az emberek véleménye a parkolási díjak drágításáról, ide kattintva lehet olvasni. Van, aki a következőképpen vélekedik a történtekről:

Le kéne váltani Karácsony Gergelyt. Azt kéne! Látja, most megint mi van, emelte a parkolási díjat, korábban pedig hatalmas dugókat okozott.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Parkolási ellenőr Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.