időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

A Fidesz–KDNP mindent megtesz a magyar emberek védelméért

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.04. 16:52 2022.10.04. 16:55
A Fidesz–KDNP mindent megtesz a magyar emberek védelméért

– A Fidesz–KDNP mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a magyar embereket a háborús inflációtól és annak káros következményeitől, de ehhez az kell, hogy minél többen kitöltsék a szankciókról szóló nemzeti konzultációt – mondta Nacsa Lőrinc az MTI-hez kedden eljuttatott videóüzenetében.

A KDNP frakciószóvivője felidézte: Brüsszel az orosz–ukrán háború kirobbanásakor azt ígérte, hogy az Oroszország ellen hozott szankciók nem fogják érinteni az energiakérdéseket, azonban ezzel szemben nyáron úgy döntött, megtiltja az olaj és az olajtermékek behozatalát Oroszországból. Emellett a kormánypárti politikus felidézte: Magyarországnak sikerült mentességet kiharcolni az olajszankciók alól, ami nélkül komoly ellátási nehézségek adódtak volna.

– A baloldal Brüsszel minden olyan javaslatára rábólintott, amellyel tovább növelték volna a magyar emberek és vállalkozások kiadásait. A momentumos Fekete-Győr András elismerte: ha ők lennének kormányon, csatlakoztak volna az olajembargóhoz. Ujhelyi István baloldali EP-képviselő is kiáll a szankciók mellett, még abban az esetben is, ha azok kedvezőtlen hatást gyakorolnak az ellátásbiztonságra és az inflációra – idézte fel Nacsa Lőrinc.

A kormánypárti politikus rögzítette, hogy a magyar baloldallal szemben a Fidesz–KDNP mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a magyar embereket a háborús inflációtól és annak káros következményeitől, de ehhez minél szélesebb körű egyetértés kell. Továbbá Nacsa Lőrinc arra kért mindenkit, töltse ki a nemzeti konzultációt.

Ismert: a Fidesz–KDNP kezdeményezésére a kormány döntött arról, hogy tizenkettedik alkalommal is nemzeti konzultációt indít, ezúttal a brüsszeli energiaszankciók kérdésében. Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken a Kossuth rádiónak adott interjúban leszögezte: Brüsszel hazudott az embereknek. Emellett a kormányfő megjegyezte, hogy minél válságosabb időszakot élünk, annál nagyobb szükség van az egységre, bizonyos helyzetekben pedig az a legjobb, ha az emberek bevonhatók a döntéshozatalba, ennek pedig a jogilag legrugalmasabb formája a nemzeti konzultáció.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.