időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo
Száz rászoruló ember esik el a napi egyszeri meleg ételtől a válságban, a tél közeledtével

Bezárt a népkonyha Nagykanizsán a baloldal döntése miatt

Borsodi Attila
2022.10.03. 20:00
Bezárt a népkonyha Nagykanizsán a baloldal döntése miatt

Megszűnt október elsejével a népkonyhai szolgálat Nagykanizsán, emiatt száz nehéz sorsú ember napi étkezése lehetetlenült el a városban az őszi-téli időszak kezdetén, a rendszeres étkezés lehetőségének hiánya pedig kockára is teszi a rászorulók egészségét

– erről beszélt lapunknak Balogh László, Nagykanizsa Fidesz-KDNP-s polgármestere. Az ügy előzményéről korábban megírtuk: a nagykanizsai közgyűlés baloldali többsége szeptember elején úgy határozott, hogy nem használhatja tovább kedvezményesen az önkormányzati tulajdonú Zrínyi utcai ingatlant Nagykanizsán a karitatív tevékenységet végző Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete, amellyel nem hosszabbították meg a terembérleti szerződését.

Mindez azért fontos, mert az egyesület üzemeltette a népkonyhát a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködésben, éppen a Zrínyi utcai ingatlanban.

– Mint azt korábban ígértem, a döntéssel kapcsolatban éltem a vétójogommal, és bevittem a közgyűlés következő, szeptember 20-i rendkívüli ülésére az előterjesztést. Arra számítottam, hogy lesz majd olyan baloldali képviselő, aki átgondolja korábbi döntését, és támogatja majd az ügyet, de nem így történt. A baloldali többség ismét nemet mondott a terembérleti szerződés meghosszabbítására, tették ezt annak ellenére, hogy petíciót is indítottak a városban, amit sokan aláírtak – fogalmazott Balogh László.

Miután eldőlt, hogy a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete nem használhatja tovább a Zrínyi utcai ingatlant, a népkonyha működése ellehetetlenült.

Ebben a helyzetben a Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezte a népkonyha működtetéséről szóló szerződés felbontását, amit közös megegyezéssel meg is tettek. A polgármester szerint bizonyára azért döntött így a karitatív szervezet, mert nem találkoztak még ilyen esettel a csaknem kétszáz hazai településen, ahol a Baptista Szeretetszolgálat a karitatív munkát végzi.

Megértem a jószolgálati szervezet döntését, és egyben szeretnék gratulálni a szociális bizottság elnökének, a többségben levő baloldali ÉVE frakció minden tagjának, aki asszisztált ehhez, és száz rászoruló ember napi népkonyhai ellátását megszüntette, a karitatív szolgálatot megszégyenítette. Csak a bosszúra futotta a szavazógombok megnyomásakor, ami döbbenetes

– mondta el Balogh László. Hozzátette: pedig ilyen nehéz időkben az lenne a jó, ha minél többféleképpen tudnánk segíteni a nehéz sorsú embereket.

Borítókép: Balogh László polgármester (Fotó: Oroszi Beáta)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.