Bezárt a népkonyha Nagykanizsán a baloldal döntése miatt

Száz rászoruló ember esik el a napi egyszeri meleg ételtől a válságban, a tél közeledtével.

2022. 10. 03. 20:00
null
20220612 Nagykanizsa Sári Nándor Vizitelep névadó ünnepség fotó: Oroszi Beáta Fotó: Oroszi Beáta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszűnt október elsejével a népkonyhai szolgálat Nagykanizsán, emiatt száz nehéz sorsú ember napi étkezése lehetetlenült el a városban az őszi-téli időszak kezdetén, a rendszeres étkezés lehetőségének hiánya pedig kockára is teszi a rászorulók egészségét

– erről beszélt lapunknak Balogh László, Nagykanizsa Fidesz-KDNP-s polgármestere. Az ügy előzményéről korábban megírtuk: a nagykanizsai közgyűlés baloldali többsége szeptember elején úgy határozott, hogy nem használhatja tovább kedvezményesen az önkormányzati tulajdonú Zrínyi utcai ingatlant Nagykanizsán a karitatív tevékenységet végző Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete, amellyel nem hosszabbították meg a terembérleti szerződését.

Mindez azért fontos, mert az egyesület üzemeltette a népkonyhát a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködésben, éppen a Zrínyi utcai ingatlanban.

– Mint azt korábban ígértem, a döntéssel kapcsolatban éltem a vétójogommal, és bevittem a közgyűlés következő, szeptember 20-i rendkívüli ülésére az előterjesztést. Arra számítottam, hogy lesz majd olyan baloldali képviselő, aki átgondolja korábbi döntését, és támogatja majd az ügyet, de nem így történt. A baloldali többség ismét nemet mondott a terembérleti szerződés meghosszabbítására, tették ezt annak ellenére, hogy petíciót is indítottak a városban, amit sokan aláírtak – fogalmazott Balogh László.

Miután eldőlt, hogy a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete nem használhatja tovább a Zrínyi utcai ingatlant, a népkonyha működése ellehetetlenült.

Ebben a helyzetben a Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezte a népkonyha működtetéséről szóló szerződés felbontását, amit közös megegyezéssel meg is tettek. A polgármester szerint bizonyára azért döntött így a karitatív szervezet, mert nem találkoztak még ilyen esettel a csaknem kétszáz hazai településen, ahol a Baptista Szeretetszolgálat a karitatív munkát végzi.

Megértem a jószolgálati szervezet döntését, és egyben szeretnék gratulálni a szociális bizottság elnökének, a többségben levő baloldali ÉVE frakció minden tagjának, aki asszisztált ehhez, és száz rászoruló ember napi népkonyhai ellátását megszüntette, a karitatív szolgálatot megszégyenítette. Csak a bosszúra futotta a szavazógombok megnyomásakor, ami döbbenetes

– mondta el Balogh László. Hozzátette: pedig ilyen nehéz időkben az lenne a jó, ha minél többféleképpen tudnánk segíteni a nehéz sorsú embereket.

Borítókép: Balogh László polgármester (Fotó: Oroszi Beáta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.