Fidesz: A baloldal az energiaszankciók pártján áll

Gyurcsányék már régen elzárták volna a gáz- és olajcsapot, ami az energiaellátást is veszélybe sodorta volna.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2022. 10. 19. 17:38
null
Budapest, 2022. október 14. Az európai uniós szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit kézbesíti egy postás Budapesten 2022. október 14-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem érdekli az emberek véleménye a „szankciópárti baloldalt”, ezért támadja a nemzeti konzultációt – írta közleményében a Fidesz. Ezzel a Demokratikus Koalíciónak arra az állítására reagáltak, mely szerint „az ország nagy része azon gondolkodik, egyen-e, vagy fűtsön, miközben Orbánék milliárdokat szórnak el az újabb brüsszelező propagandára”. A Fidesz úgy fogalmazott: alighogy elkezdődött a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáció, „Gyurcsány és tagozatai máris betámadták”.
A Fidesz úgy vélte, hogy a baloldal azért teszi ezt, mert az energiaszankciók pártján áll, és nem érdekli őket a magyar emberek véleménye. 

„Gyurcsányék többször világossá tették, hogy réges-régen elzárták volna a gáz- és olajcsapot, amivel nemhogy rezsicsökkentés nem lenne, de az ország energiaellátása is veszélybe került volna” 

– írták. Jelezték, a konzultáció célja, hogy a kormány kellő erővel tudja képviselni álláspontját, és elérje, hogy a brüsszeli elit ne újabb energiaszankciókat vezessen be, hanem vizsgálja felül a válságot okozókat. „Ezért mindenkit arra kérünk, hogy töltse ki a konzultációt!” – hívták fel a figyelmet. 

Borítókép: Az európai uniós szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit kézbesíti egy postás Budapesten 2022. október 14-én (Fotó:  MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.