Íme a magyar megoldás a szankciós energiaárak ellen

Szentkirályi Alexandra hivatalos közösségi oldalán mutatta be egy magyar cég módszerét.

Forrás: Facebook2022. 10. 27. 16:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megemelkedett energiaárak miatt a magyar kormány támogatja a magas energiaigényű vállalkozásokat – erősítette meg Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő egy magyar cég példáján mutatta be a szankciós árnövekedés elleni megoldást.

A cég a megnövekedett energiaárak hatására úgy döntött, hogy a paradicsom helyett a kisebb energiaigényű szamóca termesztésére áll át.

– írta hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében a kormányszóvivő.

A Veresi Paradicsom Kft.-t a kormányszóvivő innovatív cégnek nevezte, amely sok másik cégnek szolgálhat példával ebben a nehéz helyzetben.

Hazánkban ez az első olyan hely, ahol szamócát üvegházi technológiával termesztenek télen, ami európai szinten is ritkaságnak számít. Sőt, az üzemben számos munkafolyamatot automatizáltak és digitalizáltak

– fejtette ki Szenkirályi Alexandra, majd leszögezte, hogy a Veresi Paradicsom Kft. már high-tech cégnek is nevezhető.

„Az új technológiával nem csak az energiaköltségek csökkenthetők, de sokkal jobban kihasználhatók olyan helyi adottságok, mint a rendelkezésre álló termálvíz” –írja a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra hozzátette:

A fejlesztés megvalósításához a kormány több mint 700 millió forint támogatással járult hozzá.

 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.