A Fidesz jelöltje nyerte a polgármester-választást Kenderesen

A szavazatok 69,13 százalékát szerezte meg a régi-új kormánypárti polgármester.

Munkatársunktól
2022. 11. 20. 21:28
Képen: szavazó urna Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM) Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz jelöltjét választották újra Kenderes polgármesterének a tegnapi időközi választáson. 

Barabásné Forgács Edit a szavazatok több mint kétharmadát (69,13 százalék) szerezte meg kihívói előtt, 

akik közül Bogdán Péter Szabolcs (független) közel húsz százalék, Horváth Ferenc József (független) kicsivel több mint tíz százalék, Szabó Csaba (független) pedig kevesebb mint egy százalék szavazatot kapott. A voksolásra azért volt szükség, mert a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban a képviselő-testület kimondta feloszlását. 

A polgármesteri címért egyedül, függetlenként induló Hárich Józsefet választották Babarc polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információ szerint a jelöltre 240-en voksoltak érvényesen a Mohácstól nyugatra fekvő község 592 választópolgára közül. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi független településvezető, a községet évtizedeken át irányító Pécsi Sándor nyugdíjba vonulása miatt szeptemberben lemondott posztjáról.

Ismét Balassáné Ujvári Zsuzsanna független jelölt nyerte a polgármester-választást a Somogy megyei Siójuton, ahol a képviselő-testület négy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a 2019-es önkormányzati választáson is győztes településvezető 196, míg szintén független vetélytársa, Krisztin Endre 32 érvényes szavazatot kapott. A képviselőket öt független jelölt közül választották ki a siójutiak. A Siófokhoz közeli község 544 választópolgára közül 230 élt a szavazati jogával, a polgármester-választáson két, a képviselő-testület választásán egy voks volt érvénytelen. A választás a képviselő-testület feloszlásról szóló korábbi döntése miatt vált szükségessé.

Borítókép: Szavazóurna (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba KC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.