időjárás -1°C Aranka 2023. február 8.
logo

A Fidesz jelöltje nyerte a polgármester-választást Kenderesen

Munkatársunktól
2022.11.20. 21:28 2022.11.20. 21:37
A Fidesz jelöltje nyerte a polgármester-választást Kenderesen

A Fidesz jelöltjét választották újra Kenderes polgármesterének a tegnapi időközi választáson. 

Barabásné Forgács Edit a szavazatok több mint kétharmadát (69,13 százalék) szerezte meg kihívói előtt, 

akik közül Bogdán Péter Szabolcs (független) közel húsz százalék, Horváth Ferenc József (független) kicsivel több mint tíz százalék, Szabó Csaba (független) pedig kevesebb mint egy százalék szavazatot kapott. A voksolásra azért volt szükség, mert a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban a képviselő-testület kimondta feloszlását. 

A polgármesteri címért egyedül, függetlenként induló Hárich Józsefet választották Babarc polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információ szerint a jelöltre 240-en voksoltak érvényesen a Mohácstól nyugatra fekvő község 592 választópolgára közül. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi független településvezető, a községet évtizedeken át irányító Pécsi Sándor nyugdíjba vonulása miatt szeptemberben lemondott posztjáról.

Ismét Balassáné Ujvári Zsuzsanna független jelölt nyerte a polgármester-választást a Somogy megyei Siójuton, ahol a képviselő-testület négy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a 2019-es önkormányzati választáson is győztes településvezető 196, míg szintén független vetélytársa, Krisztin Endre 32 érvényes szavazatot kapott. A képviselőket öt független jelölt közül választották ki a siójutiak. A Siófokhoz közeli község 544 választópolgára közül 230 élt a szavazati jogával, a polgármester-választáson két, a képviselő-testület választásán egy voks volt érvénytelen. A választás a képviselő-testület feloszlásról szóló korábbi döntése miatt vált szükségessé.

Borítókép: Szavazóurna (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba KC)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.