Az egészségügy átalakítását célzó tervezet hamarosan az Országgyűlés elé kerül

Az ezzel kapcsolatos anyag már átesett a közigazgatási egyeztetés egyes lépésein – tájékoztatott Takács Péter.

Forrás: Facebook2022. 11. 02. 11:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A májustól tartó időszak intenzív munkájának eredménye hamarosan beérik 

hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán közzétett videójában Takács Péter, utalva arra az egészségügy új stratégiáját célzó javaslatcsomagra, amely egyebek mellett az egészségügyi dolgozók béremelését, az alapellátás átalakítását, illetve újabb szűrővizsgálatok bevezetését is tartalmazza. Az egészségügyi államtitkár tájékoztatása szerint a nyár és az ősz eleje azzal telt, hogy konzultáltak a szakmai szervezetekkel, és begyűjtötték azokat a javaslatokat, amivel a szakma szerint jobbá tehető a magyar egészségügy, megerősíthető az ellátórendszer. 

Ennek megfelelően

 az előző két hétben összeállt egy ezzel kapcsolatos anyag, ami átesett a közigazgatási egyeztetés egyes lépésein. A következő két hét pedig fontos és intenzív időszak lesz, mert a kész anyaggal visszamennek a szakmai szervezetekhez, és ígéretükhöz megfelelően mindent egyeztetni fognak, mielőtt az Országgyűlés elé vinnék a javaslatcsomagot 

– részletezte a szakember. 

Borítókép: Takács Péter államtitkár (Forrás: Facebook/Takács Péter egészségügyi államtitkár)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.