Baranyi Krisztina a saját háza táján már nem tartja olyan fontosnak a független sajtót

A Ferencváros kerületi lapjaként aposztrofált 9 Magazin előszeretettel kérdez alá Baranyinak.

Forrás: Tűzfalcsoport2022. 11. 08. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 9. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina az ATV-ben nem volt hajlandó válaszolni a PestiSrácok.hu egyik újságírójának a kérdéseire, arra hivatkozva, hogy ő a propagandamédiával nem áll szóba. Pedig Baranyinak nem kell a szomszédba mennie a propagandamédiáért – írja a Tűzfalcsoport.

A Ferencváros kerületi lapjaként aposztrofált 9 Magazin minden nemében egy igazi baloldali médiatermék, ahol előszeretettel kérdeznek alá Baranyinak:

Ahhoz már hozzászoktunk, hogy a baloldali politikusok szeretik, ha csak és kizárólag a saját tulajdonú vagy velük szimpatizáló médiatermékeknek beszélhetnek. Az ellenzéki térfélen a régi mondás ma is áll, „Magyarországon csak akkor van sajtószabadság, ha a baloldal van kormányon” – vélekedik a Tűzfalcsoport.

Baranyi Krisztina, amikor nem volt hajlandó válaszolni a PestiSrácok.hu újságírójának a kérdéseire, akkor valójában ő maga csorbította a sajtó és a média szabadságát, hiszen neki mint megválasztott politikusnak kötelessége válaszolnia minden újságírónak.

A polgármester az ominózus interjúban egyébként azt mondta, hogy:

propagandamédiának, ócska, fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni.

Ezt követően kijelentette, csodálja, hogy „ez a televízió” beenged a stúdióba „ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van.” 

A Tűzfalcsoport megnézte, hogy kinek nyilatkozik szívesen Baranyi Krisztina, vagy melyek azok a portálok, amelyek előszeretettel írnak Ferencváros polgármesteréről, és nem meglepő módon a Telex, a 444.hu, a HVG és a 24.hu viszik a prímet.

Kemény, igazán éles vagy akár zavarba ejtő kérdéseket viszont egyik portálon sem találtunk. Valamiért nem tartották fontosnak egyik balliberális portálon sem megkérdezni, miért lakoltattak ki 25 családot pont Baranyi kerületében, aki baloldali politikusként a kampányban a szociális érzékenységét papagájként hajtogatta?

 

A Tűzfalcsoport korábban már foglalkozott ezzel a kérdéssel, és akkor megírta, hogy milyen is valójában Ferencváros „független” kerületi lapja. Ha a legutóbbi lapszámot nézzük, világosan latszik, hogy országos baloldali propagandát minden mennyiségben, helyi híreket pedig elvétve találunk csak.

Címlapon a tanártüntetésekkel foglalkoznak, viszont mindennél többet elárul az új amerikai nagykövetről írt cikkük, amely ezzel a sokatmondó felütéssel kezdődik:

Pressman közvetlen, derűs, éles eszű diplomata benyomását keltette.

Végül is az amerikai dollárokért mindenkinek meg kell valahogy dolgoznia – jegyzi meg a Tűzfalcsoport.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.