időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo
Az államtitkár jelezte, hogy sajtószabadság van Magyarországon

Fürjes Balázs Baranyi Krisztinának: Rossz út, ha politikusok döntik el, hogy ki legyen újságíró

Máté Patrik
2022.11.08. 20:07 2022.11.08. 20:18
Fürjes Balázs Baranyi Krisztinának: Rossz út, ha politikusok döntik el, hogy ki legyen újságíró

– Régóta nem nyilatkozok sem a Pesti Srácoknak, sem más szennylapoknak a kérdéseire – fogalmazott kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Baranyi Krisztina. Emlékezetes, Ferencváros baloldali polgármestere múlt péntek reggel azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy élő adásban jelentette ki, hogy az egyik őt kérdező újságíró kérdéseire azért nem fog válaszolni, mert az illető a Pesti Srácok nevű portál munkatársa. Jelezte: ha tudta volna, hogy a Pesti Srácok újságírója jelen lesz a stúdióban, akkor azon nem vesz részt, legközelebb pedig a műsor készítőitől érdeklődni fog, hogy mely lapok újságírói akarnak kérdéseket feltenni a polgármesternek.

– Nekem abban van vitám polgármester asszonnyal, hogy az nagyon rossz út, ha akár bal-, akár jobboldali politikusok döntik el, hogy ki az újságíró

– fogalmazott a műsorban Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség politikai államtitkára.

Ezután Baranyi Krisztina a tabletjén keresztül levetített egy videót, amit elmondása szerint az ATV nem akart bemutatni. A műsorvezető leszögezte, hogy a felvételt azért nem vetítették le, mert nem akartak teret adni az obszcén tartalmaknak.

Erre reagálva az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a jogszabályok miatt a politikusoknak többet el kell tűrniük. Továbbá jelezte, hogy a szabadságot korlátoznák, ha a politikusok eldönthetnék, hogy ki tarthatja magát újságírónak és ki nem. 

– Magyarországon sajtószabadság van 

– rögzítette Fürjes. Jelezte: ehhez az is kell, hogy az emberek szabadon tájékozódhatnak a különböző sajtótermékekből.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.