Jogerősen elítélték a csepeli MSZP-s politikust

Folytatólagosan és szándékosan elkövetett hűtlen kezelés miatt ítélték el Szenteczky Jánost.

Magyar Nemzet
2022. 11. 03. 12:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

JOGERŐS: szándékos bűncselekmény elkövetése miatt elítélték Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP volt elnökét

– adta hírül közösségi oldalán Borbély Lénárd, a XXI. kerület fideszes polgármestere. 

– Folytatólagosan és szándékosan elkövetett hűtlen kezelés miatt, a csepeli lakásmutyibotrányként elhíresült bűnügyben jogerősen elítélték Szenteczky Jánost, a Csevak Zrt. – a csepeli vagyonkezelő – egykori vezérigazgatóját, az MSZP korábbi csepeli elnökét 

– értesült az üggyel kapcsolatban a Csepel.info nevű helyi portál.

– A csepeli lakásmutyi során rászorulók helyett kivételezett emberek, közöttük Cs. Mihály akkori rendőrkapitány kaptak titokban és törvénytelenül szociális bérlakásokat. Ezeket a lakásokat törvényesen kizárólag rászorulóknak, és kizárólag lakáspályázaton lehetett volna kiutalni. A szociális lakásokat közpénzből felújították, mielőtt a bérleti jogot átadták a kivételezetteknek – idézte fel az oldal. 

Azt írták, hogy a mutyi keretei között rengeteg dolgot munkavégzés nélkül számláztak le. 

– A felújított szociális lakásokat a lakásmutyiban érintettek fél évvel a bérleti jogviszony megszerzése után a piaci ár egyharmadáért vehették meg. Megvették, majd azonnal el is adták  – immáron a piaci árnak megfelelő összegért. Ők így pillanatok alatt megháromszorozták a pénzüket. Az önkormányzat – és a csepeli adófizetők – minden egyes lakáson milliókat, a szociálisan rászorulók pedig még többet, a normális élet lehetőségét veszítették el – részletezték. 

A csepeli önkormányzat tizenkét éven keresztül mindent megtett az igazságszolgáltatásért, az MSZP korábbi vezetői pedig ezalatt mindent megtettek azért, hogy a pert a végtelenségig elhúzzák. Már a nyomozás sem indult el időben: amíg a Gyurcsány-kormány le nem köszönt, semmi nem történt a feljelentés ügyében. Később előfordult, hogy különválasztották, majd ismét egybevonták a különböző bűncselekményeket, az igazságügyi szakértők munkáját szintén több alkalommal kellett megismételni, miközben a gyanúsítottak is igyekeztek lassítani a bírósági eljárást. Így történhetett, hogy 

tizenkét év után harmadfokon hoztak jogerős ítéletet a perben, amelyben első fokon felmentették, másodfokon elítélték Szenteczky Jánost és vádlott-társait.

A Csepel.info úgy tudja, hogy Szenteczky János közben felfelé bukott az MSZP-ben: amíg a bűncselekmény elkövetésekor a csepeli MSZP elnöke volt, 

jelenleg a párt csepeli és soroksári választókerületi elnöke, akivel Komjáthi Imre, a párt új társelnöke is szívesen fotózkodott társelnökké választásakor.

Komjáthi Imre MSZP-társelnök (középen) is szívesen pózol Szenteczky Jánossal (balra). Fotó: Csepel.info

Borítókép: illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.