Jövő hét péntekig várják az önkéntes akciószervezők jelentkezését a hulladékcsökkentési hétre

November 11-ig lehet jelentkezni önkéntes akciószervezőnek az Európai hulladékcsökkentési hétre (European Week for Waste Reduction, EWWR), amelynek idén a fő témája a körforgásos, fenntartható textíliák, ennek kapcsán olyan akciókat várnak, melyek középpontjában a textil- és ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a textilek, ruhák újrahasználata és újrahasznosítása, valamint élettartamának növelése áll – mondta Raisz Anikó, a Technológiai és Ipari Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára.

Forrás: Technológiai és Ipari Minisztérium2022. 11. 02. 10:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai hulladékcsökkentési het minden évben november utolsó heteiben, idén november 19. és 27. között rendezik meg. A 2009-ben indított kezdeményezés célja, hogy önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A projekt minden európait arra ösztönöz, hogy ne csak a novemberi héten hajtson végre figyelemfelhívó akciókat, hanem az év minden napján törekedjen környezettudatos döntésekre és cselekvésekre azért, hogy az utánunk következő nemzedékeknek egy élhető bolygót adhassunk tovább – fogalmazott az államtitkár.

Hazánkban 2012 óta szervezik meg az eseményt, amely egyre népszerűbb. Tavaly az Európai hulladékcsökkentési hét során Európa-szerte 12 400, Magyarországon pedig több mint kétszáz akciót valósítottak meg a programhoz csatlakozó önkéntesek.

A szemléletformáló kampány magyarországi koordinátora a Technológiai és Ipari Minisztérium felkérésére és támogatásával 2022-ben is az ÉMI Nonprofit Kft., az akcióötletekkel november 11-ig lehet regisztrálni a szervezet honlapján, további információk az alábbi oldalon érhetők el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.