Letartóztatták azt a szír migránst, aki a megütötte és lefejelte a rendőrt

Nem bír magával az az idegenrendészeti őrizetben lévő szír migráns, aki az őrzött szálláson megtámadta az egyik létszámellenőrzést végző rendőrt és sérüléseket okozott neki. A migráns ellen már októberben is indult büntetőeljárás, miután az őrzött szálláson összevert egy másik őrizetest. Most a bíróság letartóztatta.

2022. 11. 18. 15:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb agresszív migránsról kaptunk hírt. Ma Debrecenben letartóztatta a bíróság azt az idegenrendészeti őrizetben lévő szír mingránst, aki az őrzött szálláson megtámadta az ellenőrzést végző rendőrt. A férfi kitoloncolására vár.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte lapunkkal: a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő külföldi férfit, és indítványozta letartóztatásának elrendelését.

A megalapozott gyanú szerint november 4-én 22 óra körül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei őrzött szálláshelyen egy idegenrendészeti őrizetben lévő külföldi férfi rátámadt az esti létszámellenőrzést végző rendőrre. A 28 éves szír állampolgárságú férfi minden előzmény nélkül nagy erővel arcon fejelte, illetve ököllel megütötte a hivatalos személyt, aki a támadás következtében zúzódásos sérülést szenvedett és az egyik foga letört.

A regionális nyomozó ügyészség intézkedett a férfi ügyészségre történő előállításáról, elrendelte őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki.

A gyanúsított ellen a Nyírbátori Rendőrkapitányság is büntetőeljárást folytat önbíráskodás bűntette miatt, amely cselekményt a férfi októberben, szintén az őrzött szálláson követte el.

Tekintettel arra, hogy az elkövető Magyarországhoz semmilyen módon nem kötődik, munkahellyel, jövedelemmel, illetve az országban tartózkodásra jogosító engedéllyel sem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén elérhetetlené válna.

A gyanúsított terhére rótt cselekménynek a törvényes rend alapjait semmibe vevő, az eljáró rendőrre való durva támadásával megnyilvánuló jellegére, valamint az egy hónapon belül elkövetett két személy elleni erőszakos bűncselekményre figyelemmel az is megalapozottan feltehető, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Minderre figyelemmel a nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság ma elrendelt.

Az idegenrendészeti őrizet

A harmadik országbeli állampolgárokkal szemben a következő esetekben rendelhető el idegenrendészeti őrizet: a személy a hatóság elől elrejtőzött, vagy a kitoloncolás végrehajtását más módon akadályozza; a távozást megtagadja, vagy más alapos ok miatt feltehető, hogy a kiutasítás végrehajtását késlelteti vagy meghiúsítja, illetve szökésének veszélye áll fenn; a kötelező tartózkodásra kijelölt helyen előírt magatartási szabályokat súlyosan vagy ismételten megsértette; a számára előírt hatóság előtti megjelenési kötelezettséget felszólításra sem teljesítette, és ezzel akadályozza az idegenrendészeti eljárás lefolytatását; vagy szándékos bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztés-büntetésből szabadult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.