időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Pályázat indul kis boltok támogatására

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.14. 14:08 2022.11.14. 14:26
Pályázat indul kis boltok támogatására

Kistelepülések boltjainak támogatására 8 milliárd forint keretösszeggel pályázat indul néhány héten belül a Magyar falu program keretében 

–mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Ácsteszéren.

Gyopáros Alpár kiemelte: a lehetőséggel minden olyan kis bolt élhet, amely 2000-nél kevesebb lakosú településen működik, nem csak azok, amelyek 2021-ben kaptak támogatást. – Az elnyert összegek bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el – jelezte. A kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére továbbra is elkötelezett a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett, ezért a Magyar falu program folytatódik – jelentette ki a kormánybiztos.
Az eljárás során a pályázatok a Bethlen Gábor Alapkezelő oldalán jelennek meg, az egyszerűsített dokumentumok kitöltéséhez nem kell szakértő segítségét igénybe venni, ezért a pályázatírás költsége nem számolható el.
Gyopáros Alpár emlékeztetett arra, hogy a 2021-es pályázati felhívásnak köszönhetően jelentős állami támogatással és csekély önrész vállalásával 50 milliárd forintot meghaladó kisboltfejlesztések valósultak meg az országban, 1450 helyszínen.


   Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: az elmúlt tíz évben a kormány politikájának kitüntetett eleme a vidék, a kistelepülések élhetővé tétele. A 700 lakosú Ácsteszéren az elmúlt időszakban minibölcsőde épült, valamint megújult a település fő utcája és több mellékutca – ismertette a képviselő.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kricskovics Antal /Fejér Megyei Hírlap)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.