Harmincéves trendet tört meg a Fidesz–KDNP Pesterzsébeten

Az idei év utolsó időközi önkormányzati választását Szombathy Dénes Gyula nyerte a XX. kerületben.

Magyar Nemzet
2022. 12. 18. 20:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szavazatok 51,08 százalékával Szombathy Dénes Gyula, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte az idei év utolsó időközi önkormányzati választását Pesterzsébeten. 

A Választás.hu tájékoztatása szerint a kormánypártok jelöltje ezáltal Jurák Tamást, a baloldali összefogás jelöltjét (42,9 százalék), Bagossy Joelt, a Megoldás Mozgalom jelöltjét (0,28), valamint a függetlenként induló Kartnik Krisztinát (0,94), Molnár Miklóst (0,85) és Csaszny Gábort (3,95 százalék) utasította maga mögé.

Szombathy Dénes Gyula győzelme azért is jelentős, mivel a jobboldal jelöltje az elmúlt három évtizedben nem tudott nyerni a hagyományosan baloldali fellegvárnak számító XX. kerületben. 

A mostani időközi választást a 10. számú egyéni önkormányzati választókerületben a korábbi köztiszteletnek örvendő baloldali képviselő, Komoróczy László halála miatt írták ki. A megüresedett tisztség betöltésére a helyi Fidesz egyhangúlag Szombathy Dénes Gyulát javasolta, a helyi baloldal azonban már a jelöltállításnál akadályokba ütközött. 

Lapunk úgy tudja, hogy a baloldal pártjai számára az volt a legfontosabb, hogy egy újabb baloldali alpolgármestert tudjanak kinevezni a képviselő-testületben.

 Korábban ugyanis a DK-s alpolgármester, Nemes László lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy az önkormányzattól kapott taxikártyájával és üzemanyagkártyájával is trükközött.

Borítókép: Szombathy Dénes Gyula. Fotó: Facebook/ (Szombathy Dénes Gyula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.