Időközi választások: győztek a fideszes jelöltek

Tóth Gábor, Sümegi Gábor és Beri Márk Fidesz–KDNP-jelölteket választották polgármesternek három községben.

Magya Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 12. 8:06
null
Budapest, 2020. október 15. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyûlési egyéni választókerületében kitûzött idõközi országgyûlési képviselõ-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Gábor nyerte az időközi polgármester-választást Baksán

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a győztesre 243, független vetélytársára, Albrecht Péterre 217 érvényes szavazat érkezett.

A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a négy képviselői mandátumért tizenkét független jelölt indult.

Sümegi Gábort választották polgármesternek Ozorán

Sümegi Gáborra 506-an, független vetélytársai közül Nagy Istvánnéra 279-en, Tischler Csabára 107-en voksoltak érvényesen.

Az önkormányzati testület hat képviselői helyéért huszonöt független jelölt indult.

Beri Márk győzött a szabolcsi Nyírpilisen

Kerekes Imre jegyző az eredményt részletezve az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Beri Márk 266, míg Buzás Jánosné eddigi polgármester 206 voksot kapott. A harmadik jelöltre, Szarka Györgyre nem érkezett szavazat.

A 476 leadott szavazatból 472 volt érvényes.

Az önkormányzati testület négy képviselői helyéért tizennégy független jelölt indult.

A községben legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.