Megbüntették Kész Zoltánék veszprémi magánklinikáját

Egy éve nem fizetik ki a nekik dolgozó tervezőt, és a város felszólításának sem tesznek eleget.

2022. 12. 07. 5:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem akadálymentesítik az épületet, amelyben magánklinikájukat üzemeltetik, emiatt kaptak bírságot Kész Zoltánék.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az egykori országgyűlési képviselő – aki 2021-ben Márki-Zay Péter tanácsadójaként tért (volna) vissza a közéletbe – beszállt a magánegészségügybe.

Most viszont lapunk információja szerint százezer forintot is fizethetnek, valamint az épület eredeti állapotát is vissza kellene állítaniuk.

A magánrendelő 2021 óta működik Veszprémben, Kész pedig a VeszLife Magánklinika Kft. ügyvezetője. Áprilisban számoltunk be arról, hogy a cég a neki terveket készítő építészmérnök munkáját egyszerűen nem fizeti ki.

A VeszLife Magánklinika Kft., mint megrendelő a leszállított engedélyezési terv tervezési díját a megállapodás ellenére nem fizette ki, miközben a klinika 2021 októbere óta működik, betegeket fogad

– írta ki még márciusban a Magyar Építészkamara oldalára Töreky Balázs okleveles építészmérnök.

A Magyar Nemzetnek akkor a szakember azt mondta, először a megszokott módon elküldte a számlát a Kész által vezetett cégnek, miután azonban hónapokig nem egyenlítették ki a tartozásukat, újabb levelet küldött nekik, azonban erre azt válaszolták, hogy nem történt teljesítés.

Az építészmérnök szerint ez a válasz arcátlanság annak fényében, hogy a klinika akkor már fél éve üzemelt. Lapunk ismét megkereste Töreky Balázst, aki elmondta, hogy a Kész vezette cég azóta sem egyenlítette ki tartozásait.

Információink szerint a mostani bírságot az önkormányzat szabta ki, mert a települési városképbe sem illik bele az akadálymentesítés nélküli épület. Töreky Balázs beszámolt arról, hogy megrendelőkként őt is arra utasították Kész Zoltánék, ne tervezze meg az akadálymentesítést biztosító részeket.

Úgy tudjuk, az önkormányzat többszöri felszólítás után szabta ki a bírságot, Kész Zoltánékat tehát amellett, hogy egy éve nem fizetik ki a nekik dolgozó építész tervezőt, a városi előírások sem érdeklik.

Kész Zoltán 2015-ben azzal vált országosan ismertté, hogy független jelöltként nyert egy időközi országgyűlésiképviselő-választáson, amit Navracsics Tibor EU-biztossá való kinevezése után írtak ki Veszprémben. Akkor a Fidesz–KDNP az eredmény miatt elveszítette parlamenti kétharmadát.

A korábban angoltanárként is dolgozó politikus aztán 2018-ban kikapott a fideszes Ovádi Pétertől, bukása után Márki-Zay Péter mellett tűnt fel. Emlékezetes volt, amikor a miniszterelnök-jelölttel élőben jelentkeztek be a Facebookon egy külföldi utazás előtt, de azt nem tudta megmondani, hogy kivel tárgyalnak. Az egykori baloldali miniszterelnök-jelölt Mindenki Magyarországa Mozgalmában Kész jelenleg is elnökségi tag, legalábbis közösségi oldala szerint. A politikus egyébként a Jobbik-közeli Civitas Intézetnél is pozícióban van, a honlapjukon tanácsadóként tüntetik fel. Kész Zoltán a 2022-es országgyűlési választásokon nem indult képviselőjelöltként, de úgy tűnik, továbbra sem adta fel, hogy egyszer majd visszatér a politika világába.

Borítókép: A bukott politikus Márki-Zay Péter (jobbra) bizalmasa volt (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.