Magyar Autóklub: Budapest nem engedheti meg magának, hogy autóval ne lehessen átkelni a Lánchídon

Még a Szabadság híd lezárása is szóba jött, de a Magyar Autóklub ezt ellenzi.

Magyar Nemzet
2022. 12. 17. 13:34
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2022. december 16. Karácsony Gergely fõpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelõre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jármûvei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövõ nyár végétõl használhatják az átkelõt. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Budapest nem engedheti meg magának, hogy csaknem három kilométer hosszon a Dunán ne lehessen személyautóval átkelni – hangzott el az M1 szombati műsorában. A műsorban Kovács Kázmért, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnökét kérdezték, aki azt mondta, a közlekedéssel összefüggő problémákat mindenki megérzi, és 

„mindenki úgy látja, hogy túltolja az ezzel kapcsolatos elképzeléseket a főváros”.

Rámutatott, a főváros a Dunán való kevés átkelési lehetőség közül venné el az egyiket. Úgy fogalmazott, a közlekedés annyira fontos, mint a kenyér, és ha ezzel problémák adódnának, akkor sokak élete lehetetlenülne el. Arra a kérdésre, mi történne, ha a pesti alsó rakpartot és a Lánchidat is lezárnák, azt válaszolta, reméli, ez nem fog megtörténni. Hozzátette, jelenleg hivatalosan több alternatívát is vizsgál a főváros: 

még a Szabadság híd lezárása is szóba jött, de a Magyar Autóklub ezt is ellenzi.

Az elnök azt mondta, bíznak abban, hogy a főváros rájön, minden ilyen kísérletezgetés kontraproduktív, mert ellentmond a városzöldítési terveknek. Az autósok egy budapesti híd lezárásával összesítve körülbelül harmincezer kilométerrel többet kénytelenek autózni – fűzte hozzá. A felújított Lánchidat pénteken a buszok, a taxik és a motorosok, kerékpárosok számára nyitották meg, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják. Karácsony Gergely főpolgármester az eseményen azt mondta, a híd végső forgalmi rendjéről a budapestiekkel együtt kívánnak dönteni, valódi közéleti viták lefolytatása után.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.