Második világháborús, 500 kilogrammos amerikai légibombát találtak Csepelen

Második világháborús, ötszáz kilogrammos amerikai légibombát találtak a csepeli Petróleum-öbölben – közölte a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a közösségi oldalán kedden. A robbanótestet csütörtök este a helyszínen hatástalanítják.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2022. 12. 20. 20:46
null
Budapest, 2020. december 13. A IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen zajló földmunkák során elõkerült második világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba 2020. december 13-án. A honvédség tûzszerészei ezen a napon este végzik el a bomba hatástalanítását. A tûzszerészmûvelet idejére a rendõrség mintegy 1 kilométer sugarú körben lezárta a területet. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint kedden egy kotróhajó dolgozói medertisztítás közben bukkantak a nagy méretű robbanóeszközre a csepeli Petróleum-öbölben.

A kiérkező tűzszerész járőrparancsnok megállapította, ahhoz, hogy a robbanótestet el tudják szállítani, a helyszínen hatástalanítani kell.

A biztonságos hatástalanításhoz a rendőrök mintegy 800 méter sugarú körben zárják majd le az érintett területet december 22-én, csütörtökön a késő esti, éjjeli órákban – tájékoztattak.

Borítókép: A IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen zajló földmunkák során előkerült második világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba 2020. december 13-án (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.