időjárás 5°C Marcella 2023. január 31.
logo

NJSZ: Nem tűrhetjük tovább a meggyalázott, ledöntött nemzeti jelképeink mostoha sorsát

Magyar Nemzet
2022.12.01. 10:56 2022.12.01. 11:03
NJSZ: Nem tűrhetjük tovább a meggyalázott, ledöntött nemzeti jelképeink mostoha sorsát

„Mint ahogy nem tűrhetjük el elcsatolt testvéreink  jogfosztottságát, úgy nem tűrhetjük tovább a meggyalázott, ledöntött nemzeti jelképeink mostoha sorsát sem” – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) közleményében. Mint írják, ez különösen igaz a magyarság ősi jelképére, a turulmadárra,  a vele ékesített, Trianon előtt emelt emlékművek legtöbbje visszaállítására vár.

 

Ennek jegyében állt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Magyar Csodaszarvas Egyesület a 102 éve elcsatolt, de még erős magyar közösséggel bíró nyugat-bánáti Törökbecsén visszaállítandó turulos Szabadság-emlékmű ügye mellé – közölte az NJSZ közleményében. Ezért szerveztek az ügyért Kásler Miklós fővédnöksége mellett két éve jótékonysági koncertet a Magyar Csodaszarvas Egyesülettel közösen.

 

Az NJSZ nyilvánosságra hozta a PestiSrácok.hu filmes tudósítását a törökbecsei turulszobor mostani sorsáról, amelyet Füssy Angéla és László Petra készítettek.

Mint írják, a végső cél a turulos Szabadság-emlékmű visszaállítása a bánáti Törökbecse főterére, és ezzel az őshonos délvidéki magyarság öntudatának, önbecsülésének erősítése, valamint a délvidéki magyar–szerb együttélés új alapokra helyezése. Az akció részletei és a támogatás lehetőségei a linkre kattintva, az Pesti Srácok riportfilmjében megtekinthetők.

Borítókép: illusztráció. (Fotó: PestiSrácok.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.