NJSZ: Nem tűrhetjük tovább a meggyalázott, ledöntött nemzeti jelképeink mostoha sorsát

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat a Törökbecsén visszaállítandó turulos Szabadság-emlékmű ügye mellé állt.

Magyar Nemzet
2022. 12. 01. 10:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mint ahogy nem tűrhetjük el elcsatolt testvéreink  jogfosztottságát, úgy nem tűrhetjük tovább a meggyalázott, ledöntött nemzeti jelképeink mostoha sorsát sem” – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) közleményében. Mint írják, ez különösen igaz a magyarság ősi jelképére, a turulmadárra,  a vele ékesített, Trianon előtt emelt emlékművek legtöbbje visszaállítására vár.

 

Ennek jegyében állt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Magyar Csodaszarvas Egyesület a 102 éve elcsatolt, de még erős magyar közösséggel bíró nyugat-bánáti Törökbecsén visszaállítandó turulos Szabadság-emlékmű ügye mellé – közölte az NJSZ közleményében. Ezért szerveztek az ügyért Kásler Miklós fővédnöksége mellett két éve jótékonysági koncertet a Magyar Csodaszarvas Egyesülettel közösen.

 

Az NJSZ nyilvánosságra hozta a PestiSrácok.hu filmes tudósítását a törökbecsei turulszobor mostani sorsáról, amelyet Füssy Angéla és László Petra készítettek.

Mint írják, a végső cél a turulos Szabadság-emlékmű visszaállítása a bánáti Törökbecse főterére, és ezzel az őshonos délvidéki magyarság öntudatának, önbecsülésének erősítése, valamint a délvidéki magyar–szerb együttélés új alapokra helyezése. Az akció részletei és a támogatás lehetőségei a linkre kattintva, az Pesti Srácok riportfilmjében megtekinthetők.

Borítókép: illusztráció. (Fotó: PestiSrácok.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.